Grönsaksris med kryddig korv | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grönsaksris med kryddig korv

Ett rejält och gott recept på kryddig korv med nyttigt grönsaksris. Du gör enkelt grönsaksris av ris, bladspenat, broccoli och sugarsnaps. Servera riset till stekt korv och en klick krämig crème fraiche.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt förpackningens anvisning. Blanda ner grönsakerna när det återstår ca 5 minuter av risets koktid.
  2. Snitta korven och stek den i matfettet.
  3. Smaksätt grönsaksriset med salt och peppar. Servera med den stekta korven och crème fraiche.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på korven och crème fraichen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Använd laktosfri crème fraiche och krydda själv med paprika- och chilipulver.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och krydda själv med paprika- och chilipulver.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris, gärna basmatiris
  • 450 g fryst grönsaksblandning (bladspenat, broccoli, sugarsnaps)
  • 600 g chorizo
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 2 dl lätt crème fraiche med paprika och chili
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2880 kJ / 689 kCal