Fransk kycklinggryta

Betyg 3.3 av 5.
159 personer har röstat
0
Fransk kycklinggryta

Fransk kycklinggryta med många smakrika och härliga ingredienser passar bra till både vardag och helg. Kycklinggrytan smaksätts med vitt matlagningsvin, dragon och en klick dijonsenap. Passar utmärkt i kombination till kycklingen. Serveras med ris, bacon, lök och haricots verts.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015

Fransk kycklinggryta

Ingredienser

4 portioner
1   rödlök
1 msk  rödvinsvinäger
1/2 msk  strösocker
4   port ris
140 g  torrsaltat bacon

Gryta

4   kycklingfiléer
1 tsk  olivolja
1 tsk  dragon
salt och peppar
1 dl  vitt matlagningsvin
2 dl  crème fraiche
2 msk  dijonsenap

Till servering

150 g  haricots verts (bönor)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Tips

Vill man utesluta vinet går det bra att ersätta det med lite pressad citronsaft. Späd eventuellt såsen med lite mjölk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
159 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2817 KJ / 673 kCal
Fett31 g
Salt4 g
Kolhydrater54 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Biff med kappa
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekta kotletter med fuskbea och klyftpotatis
Betyg 3.5 av 5.
64 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönsallad med smak av senap och dragon
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt ryggbiff med smetanabearnaise och klyftpotatis
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Oxfilé med café de paris-smör och rostad potatis
Betyg 4.6 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga