Kycklingcasserole med dijon och haricots verts

158
0
Kycklingcasserole med dijon och haricots verts

Med många smakrika och härliga ingredienser blir den här kycklingcasserolen något lite extra. Casserolen, eller grytan som det faktiskt är, smaksätts med vitt matlagningsvin, dragon och en klick dijonsenap. Passar utmärkt i kombination till kycklingen. Serveras med ris, bacon, lök och haricots verts.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015

Kycklingcasserole med dijon och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
1 msk rödvinsvinäger
1/2 msk strösocker
4 port ris
140 g torrsaltat bacon

Gryta

4 kycklingfiléer
1 tsk olivolja
1 tsk dragon
salt och peppar
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap

Till servering

150 g haricots verts (bönor)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Vill man utesluta vinet går det bra att ersätta det med lite pressad citronsaft. Späd eventuellt såsen med lite mjölk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

158

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2817 KJ / 673 kCal
Fett 31 g
Salt 395 g
Kolhydrater 54 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden