Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingcasserole med dijon och haricots verts

Med många smakrika och härliga ingredienser blir den här kycklingcasserolen något lite extra. Casserolen, eller grytan som det faktiskt är, smaksätts med vitt matlagningsvin, dragon och en klick dijonsenap. Passar utmärkt i kombination till kycklingen. Serveras med ris, bacon, lök och haricots verts.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken i tunna ringar. Blanda vinäger och socker i en skål och vänd ner löken.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Strimla och stek bacon i en stekpanna, lägg upp på en tallrik.
  4. Gryta: Skär kycklingen i skivor och bryn dem i olivolja i en stekpanna. Krydda med dragon, salt och peppar. Rör i vinet och koka upp. Sänk värmen och rör i crème fraiche och koka 6-8 minuter. Rör ner senap och smaka av med salt och peppar.
  5. Till servering: Ansa och koka haricots verts i saltat vatten.
  6. Servera kycklingcasserolen med bacon, lök, haricots verts och ris.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Vill man utesluta vinet går det bra att ersätta det med lite pressad citronsaft. Späd eventuellt såsen med lite mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 msk strösocker
  • 4 port ris
  • 140 g torrsaltat bacon
Gryta
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk dragon
  • salt och peppar
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk dijonsenap
Till servering
  • 150 g haricots verts
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2817 kJ / 673 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept