Oxfilé med café de paris-smör och rostad potatis
En varmrätt med klassiska smaker till middagsbjudningen eller festligare tillfällen – kanske på årets sista middag? Oxfilé som steks till perfektion och serveras med rostad potatis, haricots verts och gudomligt café de Paris-smör med smaker av vitlök, senap och dragon.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022
Ingredienser
4 portioner
Café de Paris-smör
150 g rumstempererat smör
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl hackad persilja
1/2 msk torkad dragon
1 msk dijonsenap
1 krm cayennepeppar
1 tsk worcestershiresås
1 msk tomatpuré
1 msk konjak (eller se tips)
1 krm salt
Potatis
1 kg fast potatis
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Oxfilé
600 g oxfilé (gärna mittbit)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 tsk olja
2 msk smör
Haricos verts
150 g haricots verts (bönor)
1 msk olja
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Tips
Receptet funkar fint även med ryggbiff eller fläskfilé.
Det går bra att utesluta konjaken eller byta ut mot brandy.
Det går bra att utesluta konjaken eller byta ut mot brandy.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3688 KJ / 882 kCal
Fett60 g
Salt4 g
Kolhydrater44 g
Protein38 g
Kommentarer
Mycket gott!
Jonas
2024-01-01Det blev en hit på nyårsmiddagen! Så gott! Köttet var mört och café de Paris-smöret tillsammans med allt funkade mycket bra.
Tina
2023-04-06Jättegod
Gun-britt
2023-02-01