Fransk kycklinggryta

Fransk kycklinggryta med många smakrika och härliga ingredienser passar bra till både vardag och helg. Kycklinggrytan smaksätts med vitt matlagningsvin, dragon och en klick dijonsenap. Passar utmärkt i kombination till kycklingen. Serveras med ris, bacon, lök och haricots verts.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015

Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 msk rödvinsvinäger
1/2 msk strösocker
4 port ris
140 g torrsaltat bacon
Gryta
4 kycklingfiléer
1 tsk olivolja
1 tsk dragon
salt och peppar
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
Till servering
150 g haricots verts (bönor)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör så här
Tips
Vill man utesluta vinet går det bra att ersätta det med lite pressad citronsaft. Späd eventuellt såsen med lite mjölk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2817 KJ / 673 kCal
Fett31 g
Salt4 g
Kolhydrater54 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer