Fransk kycklinggryta

Betyg 3.3 av 5.
160 personer har röstat
1
Fransk kycklinggryta

Fransk kycklinggryta med många smakrika och härliga ingredienser passar bra till både vardag och helg. Kycklinggrytan smaksätts med vitt matlagningsvin, dragon och en klick dijonsenap. Passar utmärkt i kombination till kycklingen. Serveras med ris, bacon, lök och haricots verts.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015

Fransk kycklinggryta

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
1 msk rödvinsvinäger
1/2 msk strösocker
4 port ris
140 g torrsaltat bacon

Gryta

4 kycklingfiléer
1 tsk olivolja
1 tsk dragon
salt
peppar
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap

Till servering

150 g haricots verts (bönor)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
160 personer har röstat

Kommentar

Fyllde på med en skvätt kycklingfond, en tsk sambal och en tsk soja för färgens skull. Redde av med lite maizenamjöl. Serverade med nybakat bröd och ris. Jättegott!

Carola

2024-07-12

Näringsvärde per portion

Energi2817 KJ / 673 kCal
Fett31 g
Salt4 g
Kolhydrater54 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt ryggbiff med smetanabearnaise och klyftpotatis
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Biff med kappa
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oxfilé Café de Paris
Betyg 4.6 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekta kotletter med fuskbea och klyftpotatis
Betyg 3.5 av 5.
64 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönsallad med smak av senap och dragon
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga