Fransk kycklinggryta
Fransk kycklinggryta med många smakrika och härliga ingredienser passar bra till både vardag och helg. Kycklinggrytan smaksätts med vitt matlagningsvin, dragon och en klick dijonsenap. Passar utmärkt i kombination till kycklingen. Serveras med ris, bacon, lök och haricots verts.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 msk rödvinsvinäger
1/2 msk strösocker
4 port ris
140 g torrsaltat bacon
Gryta
4 kycklingfiléer
1 tsk olivolja
1 tsk dragon
salt
peppar
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
Till servering
150 g haricots verts (bönor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2817 KJ / 673 kCal
Fett31 g
Salt4 g
Kolhydrater54 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Fyllde på med en skvätt kycklingfond, en tsk sambal och en tsk soja för färgens skull. Redde av med lite maizenamjöl. Serverade med nybakat bröd och ris. Jättegott!
Carola
2024-07-12