Fransk kycklinggryta

Fransk kycklinggryta med många smakrika och härliga ingredienser passar bra till både vardag och helg. Kycklinggrytan smaksätts med vitt matlagningsvin, dragon och en klick dijonsenap. Passar utmärkt i kombination till kycklingen. Serveras med ris, bacon, lök och haricots verts.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015

Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 msk rödvinsvinäger
1/2 msk strösocker
4 port ris
140 g torrsaltat bacon
Gryta
4 kycklingfiléer
1 tsk olivolja
1 tsk dragon
salt
peppar
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
Till servering
150 g haricots verts (bönor)
Gör så här
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2817 KJ / 673 kCal
Fett31 g
Salt4 g
Kolhydrater54 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Utan löken var rätten väldigt menlös i smakerna. Inget vi kommer göra igen.
Jessica
2025-02-06Fyllde på med en skvätt kycklingfond, en tsk sambal och en tsk soja för färgens skull. Redde av med lite maizenamjöl. Serverade med nybakat bröd och ris. Jättegott!
Carola
2024-07-12