Kycklingburgare med gurksallad och mangogurt
En burgare går alltid hem. Här görs burgaren av kycklingfärs kryddad med salladslök och spiskummin. Till kycklingburgaren serveras en god sås gjord av gurt och mango chutney. Burgaren serveras i hamburgerbröd med gurka och salladslök samt goda sesamfrön.
Ingredienser
6 portioner
Mangogurt
4 dl greek style växtbaserad gurt
1 dl mango chutney
2 krm salt
Kycklingburgare
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 citron (rivet skal och saft 1 msk för 6 port)
800 g kycklingfärs
2 ägg
2 msk spiskummin
2 tsk salt
2 msk neutral rapsolja
Till servering
1 gurka
1/2 kruka mynta
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 msk olivolja
1 msk svarta sesamfrön
6 hamburgerbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2446 KJ / 583 kCal
Fett23 g
Salt4 g
Kolhydrater54 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod och för mig var det nytt och spännande. Jag hade inte hittat på detta sjäv, och det var gott med den lena burgaren och krispig gurka.
Cecilia
2022-01-15Kanonbra recept, perfekt balans av smaker.
Rickard
2021-05-30Det blev väldigt gott men räckte gott och väl till 10 burgare. Så det går utan problem att dra ner på mängden färs.
Petter
2021-03-06