Kycklingburgare med gurksallad och mangogurt

12
3
Kycklingburgare med gurksallad och mangogurt

En burgare går alltid hem. Här görs burgaren av kycklingfärs kryddad med salladslök och spiskummin. Till kycklingburgaren serveras en god sås gjord av gurt och mango chutney. Burgaren serveras i hamburgerbröd med gurka och salladslök samt goda sesamfrön.

Kycklingburgare med gurksallad och mangogurt

Ingredienser

6 portioner

Mangogurt

4 dl greek style växtbaserad gurt
1 dl mango chutney
2 krm salt

Kycklingburgare

1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 citron (rivet skal och saft 1 msk för 6 port)
800 g kycklingfärs
2 ägg
2 msk spiskummin
2 tsk salt
2 msk neutral rapsolja

Till servering

1 gurka
1/2 kruka mynta
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 msk olivolja
1 msk svarta sesamfrön
6 hamburgerbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i hamburgerbrödet.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria hamburgerbröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Cecilia

2022-01-15

Jättegod och för mig var det nytt och spännande. Jag hade inte hittat på detta sjäv, och det var gott med den lena burgaren och krispig gurka.

Rickard

2021-05-30

Kanonbra recept, perfekt balans av smaker.

Petter

2021-03-06

Det blev väldigt gott men räckte gott och väl till 10 burgare. Så det går utan problem att dra ner på mängden färs.

Näringsvärde per portion

Energi 2446 KJ / 583 kCal
Fett 23 g
Salt 4 g
Kolhydrater 54 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden