Kycklingburgare med curryslaw

181
0
Kycklingburgare med curryslaw

Satsa på en fräsch kycklingburgare med mycket smak – och spännande tillbehör. Stek kycklingfilé med färsk chili och krydda med sichuanpeppar, som kittlar skönt på tungan. Till detta passar det med en krämig coleslaw på vitkål, morot, inlagd ingefära och curry.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Kycklingburgare med curryslaw

Ingredienser

4 portioner

Curryslaw

4 morötter
250 g vitkål
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
2 tsk curry
1/2 dl hackad gari (inlagd ingefära)
2 krm salt
2 krm peppar

Kyckling

2 kycklingfiléer (ca 350 g)
1 röd chili (t ex. spansk peppar)
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 tsk mortlad sichuanpeppar

Till servering

rostat surdegsbröd
romansallad

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och lämpligt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme och välj lämpligt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och lämpligt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

181

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2184 KJ / 522 kCal
Fett 27 g
Salt 24 g
Kolhydrater 40 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden