Kycklingburgare med curryslaw

Betyg 3.2 av 5.
181 personer har röstat
0
Kycklingburgare med curryslaw

Satsa på en fräsch kycklingburgare med mycket smak – och spännande tillbehör. Stek kycklingfilé med färsk chili och krydda med sichuanpeppar, som kittlar skönt på tungan. Till detta passar det med en krämig coleslaw på vitkål, morot, inlagd ingefära och curry.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Kycklingburgare med curryslaw

Ingredienser

4 portioner

Curryslaw

4   morötter
250 g  vitkål
1 dl  crème fraiche
1/2 dl  majonnäs
2 tsk  curry
1/2 dl  hackad gari (inlagd ingefära)
2 krm  salt
2 krm  peppar

Kyckling

2   kycklingfiléer (ca 350 g)
1   röd chili (t ex. spansk peppar)
2 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
1 tsk  mortlad sichuanpeppar

Till servering

rostat surdegsbröd
romansallad

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och lämpligt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme och välj lämpligt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och lämpligt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
181 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2184 KJ / 522 kCal
Fett27 g
Salt2.4 g
Kolhydrater40 g
Protein28 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Carolina sweet slaw
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surkålsslaw
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ananascoleslaw
Betyg 3.4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coleslaw med äpple
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Coleslaw, grundrecept
Betyg 2.5 av 5.
157 personer har röstat
Under 45 min att tillaga