Kycklingburgare med curryslaw
Satsa på en fräsch kycklingburgare med mycket smak – och spännande tillbehör. Stek kycklingfilé med färsk chili och krydda med sichuanpeppar, som kittlar skönt på tungan. Till detta passar det med en krämig coleslaw på vitkål, morot, inlagd ingefära och curry.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
4 portioner
Curryslaw
4 morötter
250 g vitkål
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
2 tsk curry
1/2 dl hackad gari (inlagd ingefära)
2 krm salt
2 krm peppar
Kyckling
2 kycklingfiléer (ca 350 g)
1 röd chili (t ex. spansk peppar)
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 tsk mortlad sichuanpeppar
Till servering
rostat surdegsbröd
romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2184 KJ / 522 kCal
Fett27 g
Salt2.4 g
Kolhydrater40 g
Protein28 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer