Kycklingburgare med curryslaw

Betyg 3.2 av 5.
181 personer har röstat
0Klimatsmart
Kycklingburgare med curryslaw

Satsa på en fräsch kycklingburgare med mycket smak – och spännande tillbehör. Stek kycklingfilé med färsk chili och krydda med sichuanpeppar, som kittlar skönt på tungan. Till detta passar det med en krämig coleslaw på vitkål, morot, inlagd ingefära och curry.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Kycklingburgare med curryslaw

Ingredienser

4 portioner

Curryslaw

4 morötter
250 g vitkål
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
2 tsk curry
1/2 dl hackad gari (inlagd ingefära)
2 krm salt
2 krm peppar

Kyckling

2 kycklingfiléer (ca 350 g)
1 röd chili (t ex. spansk peppar)
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 tsk mortlad sichuanpeppar

Till servering

rostat surdegsbröd
romansallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
181 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2184 KJ / 522 kCal
Fett27 g
Salt2.4 g
Kolhydrater40 g
Protein28 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Coleslaw, grundrecept
Betyg 2.5 av 5.
157 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Coleslaw med äpple
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassisk coleslaw
Betyg 4.3 av 5.
70 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig kålsallad med äpple
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönburgare med cole slaw
Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halvbaguette med coleslaw och skinka
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga