Ananascoleslaw | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Ananascoleslaw

En variant på den vanliga coleslawen är denna med smak av ananas. Vitkålen och salladslökarna som blandas i majonnäs och gräddfil får här en härlig sötma från den krossade ananasen som tillför det lilla extra till denna ananascoleslaw.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla vitkålen fint, använd gärna osthyvel. Lägg den i kallt vatten ett par timmar så att den blir krispig. Låt rinna av ordentligt.
  2. Skiva salladslöken fint. Blanda vitkål, salladslök och avrunnen krossad ananas.
  3. Rör samman majonnäs och gräddfil i en stor skål. Vänd ner vitkålsblandningen. Krydda.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 300 g vitkål
  • 5 salladslökar
  • 1 burk krossad ananas (à 430 g)
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan