Coleslaw med äpple

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
2
Coleslaw med äpple

Coleslaw är alltid gott, här gör vi en variant med äpple som komplement till den finstrimlade vitkålen. Äpplet ger en extra, härligt fräsch smak till din coleslaw. Såsen rör du ihop av majonnäs och dijonsenap samt kummin.

Coleslaw med äpple

Ingredienser

4 portioner
1 tsk  hel kummin
1 1/2 dl  majonnäs
2 tsk  dijonsenap
250 g  finstrimlad vitkål (250 g motsvarar ca 7 dl)
1 - 2   äpplen (gärna ingrid marie, elise eller frida)
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Toppa gärna med extra kummin och några tunna skivor äpple.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Rostade kumminfröna för en djupare smak. Smakar helt annorlunda om dem när man gör så. /Carina

Carina

2024-06-26

0,5 dl majo och 1 dl creme fraiche gör den mindre majotung :-)

Andreas

2023-02-19

Näringsvärde per portion

Energi128 KJ / 289 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater12 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Coleslaw, grundrecept
Betyg 2.5 av 5.
157 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ananascoleslaw
Betyg 3.4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cole slaw med mango
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Carolina sweet slaw
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fänkåls-coleslaw
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassisk coleslaw
Betyg 4.3 av 5.
70 personer har röstat
Under 30 min att tillaga