Coleslaw med äpple
Coleslaw är alltid gott, här gör vi en variant med äpple som komplement till den finstrimlade vitkålen. Äpplet ger en extra, härligt fräsch smak till din coleslaw. Såsen rör du ihop av majonnäs och dijonsenap samt kummin.
Ingredienser
4 portioner
1 tsk hel kummin
1 1/2 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
250 g finstrimlad vitkål (250 g motsvarar ca 7 dl)
1 - 2 äpplen (gärna ingrid marie, elise eller frida)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Toppa gärna med extra kummin och några tunna skivor äpple.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi128 KJ / 289 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater12 g
Protein1 g
Kommentarer
Rostade kumminfröna för en djupare smak. Smakar helt annorlunda om dem när man gör så. /Carina
Carina
2024-06-260,5 dl majo och 1 dl creme fraiche gör den mindre majotung :-)
Andreas
2023-02-19