Råraka på spetskål

Råraka på spetskål ger en krispig och lättare twist på den klassiska rårakan. Serveras här med regnbågslaxrom marinerad i soja, crème fraiche, gari och finhackad gräslök. En klassiker på ett nytt sätt!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

Ingredienser
4-6 bufféportioner
200 g spetskål
1/2 förp salladslök (ca 125 g)
1/2 dl gari
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl vatten
1/2 tsk salt
25 g smör
Topping
1 förp regnbågslaxrom (à 50 g)
1 msk japansk soja
3/4 dl crème fraiche
1 msk vatten
1/2 kruka gräslök
2 msk gari
Gör så här
Receptet ger två stora rårakor till 4- 6 bufféportioner.
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1204 KJ / 288 kCal
Fett15 g
Salt2.4 g
Kolhydrater27 g
Protein9 g
Kommentarer
Är detta inte mer av en variant på raggmunk än råraka?
Fredrik
2025-04-24Kan man göra dessa en dag i förväg och sen värma i ugnen före servering?
Lina
2025-04-19Hej Lina! Det går men de kommer att tappa sin krispighet. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-04-19Körde helt enligt recept, förutom att jag missade att hacka garin, den blev strimlad. Riktigt god kvällsmat, tyckte vi. Sverige möter Japan.
Mona
2025-03-30