Råraka på spetskål
5Världens godaste

Råraka på spetskål ger en krispig och lättare twist på den klassiska rårakan. Serveras här med regnbågslaxrom marinerad i soja, crème fraiche, gari och finhackad gräslök. En klassiker på ett nytt sätt!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

Gör så här
Receptet ger två stora rårakor till 4- 6 bufféportioner.
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1204 KJ / 288 kCal
Fett15 g
Salt2.4 g
Kolhydrater27 g
Protein9 g
Kommentarer
6 stDessa var sanslöst goda! Hade dem på påskbuffén
Johanna
Är detta inte mer av en variant på raggmunk än råraka?
Fredrik
Kan man göra dessa en dag i förväg och sen värma i ugnen före servering?
Lina
Hej Lina! Det går men de kommer att tappa sin krispighet. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Körde helt enligt recept, förutom att jag missade att hacka garin, den blev strimlad. Riktigt god kvällsmat, tyckte vi. Sverige möter Japan.
Mona
Använde purjolök istället för salladslök och paprikakrydda, ingen gari eller topping. Sriracha mayo som tillbehör. Mycket gott!
Jakob
Vad är gari för något?
Cecilia
Hej Cecilia! Gari är inlagd ingefära och köps i en liten burk på den asiatiska hyllan i affären. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket