Råraka på spetskål

Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
5Världens godaste
Råraka på spetskål

Råraka på spetskål ger en krispig och lättare twist på den klassiska rårakan. Serveras här med regnbågslaxrom marinerad i soja, crème fraiche, gari och finhackad gräslök. En klassiker på ett nytt sätt!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

En krispigt stekt råraka toppad med rom, crème fraiche, gari och gräslök ligger på ett fat.

Ingredienser

4-6 bufféportioner
200 g spetskål
1/2 förp salladslök (ca 125 g)
1/2 dl gari
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl vatten
1/2 tsk salt
25 g smör

Topping

1 förp regnbågslaxrom (à 50 g)
1 msk japansk soja
3/4 dl crème fraiche
1 msk vatten
1/2 kruka gräslök
2 msk gari

Gör så här

Receptet ger två stora rårakor till 4- 6 bufféportioner.
00:05:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Dessa var sanslöst goda! Hade dem på påskbuffén

    Johanna

  • Är detta inte mer av en variant på raggmunk än råraka?

    Fredrik

  • Kan man göra dessa en dag i förväg och sen värma i ugnen före servering?

    Lina

    Hej Lina! Det går men de kommer att tappa sin krispighet. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Körde helt enligt recept, förutom att jag missade att hacka garin, den blev strimlad. Riktigt god kvällsmat, tyckte vi. Sverige möter Japan.

    Mona

  • Använde purjolök istället för salladslök och paprikakrydda, ingen gari eller topping. Sriracha mayo som tillbehör. Mycket gott!

    Jakob

  • Vad är gari för något?

    Cecilia

    Hej Cecilia! Gari är inlagd ingefära och köps i en liten burk på den asiatiska hyllan i affären. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

Näringsvärde per bufféportion

Energi1204 KJ / 288 kCal
Fett15 g
Salt2.4 g
Kolhydrater27 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • Råraka med löjrom
    Betyg 4.3 av 5.199 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Majkens kaviarägg
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad