Sparris med caesardressing | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sparris med caesardressing

Ett snabblagat recept på sparris med caesardressing som passar utmärkt att servera till förrätt. Du gör det av sparris, vitlök, gräddfil, parmesan, sardellfiléer och sherryvinäger. Fantastiskt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort den nedre, torra delen på sparrisen.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Mixa gräddfil, majonnäs, riven parmesanost, halverade sardeller, vitlök, vinäger och dijonsenap med stavmixer eller i en liten matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  3. Gnid in sparrisen med olja och grilla/stek den mjuk, 3-6 minuter.

För alla

Fri från gluten. Läs noga på ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja), välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart gräddfil. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 buntar grön sparris (à 250 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl riven parmesanost
  • 6 sardellfiléer i olja
  • 1 msk sherryvinäger (eller vit- eller rödvinsvinäger)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 2 msk rapsolja
Lägg till i inköpslistan