Sparris med caesardressing
Ett snabblagat recept på sparris med caesardressing som passar utmärkt att servera till förrätt. Du gör det av sparris, vitlök, gräddfil, parmesan, sardellfiléer och sherryvinäger. Fantastiskt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2009
Ingredienser
8 portioner
4 buntar grön sparris (à 250 g)
2 vitlöksklyftor
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1 dl riven parmesan
6 sardellfiléer i olja
1 msk sherryvinäger (eller vit- eller rödvinsvinäger)
1 tsk dijonsenap
2 krm salt
1 krm nymalen vitpeppar
2 msk rapsolja
För alla
Fri från gluten. Läs noga på ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja), välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart gräddfil. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Godaste dressing jag har gjort hittills.
Mikaela
2020-08-16