Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingbullar med grönsaksyoghurt

Kycklingbullarna fylls ut med nyttigt och mättande matvete som dessutom gör färsen saftigare. Utsökt med grönsaksyoghurt och bröd eller klyftpotatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grönsaksyoghurt: Riv zucchinin och moroten grovt. Krama ur vätskan. Blanda yoghurt, vitlök och olivolja, salt och peppar. Vänd ner zucchini och morot.
  2. Kycklingbullar: Häll av och skölj matvetet. Vispa ihop ägg, persilja, vitlök, salt och peppar. Blanda ner färsen och matvetet. Forma färsen till ca 20 bullar (för 4 port). 
  3. Stek bullarna runtom i rapsolja tills de får fin färg och är genomstekta, 6–8 minuter. 
  4. Till servering: Servera med grönsaksyoghurten och gärna med klyftpotatis eller bröd.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt matvete med kokt ris, quinoa eller bovete. Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Grönsaksyoghurt
  • 1 zucchini (à 300 g)
  • 200 g morot
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Kycklingbullar
  • 1 burk kokt matvete (à 400 g)
  • 1 ägg
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 500 g kycklingfärs
Till servering
  • klyftpotatis
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2017 kJ / 484 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept