Kycklingbullar med grönsaksyoghurt
Kycklingbullarna fylls ut med nyttigt och mättande matvete som dessutom gör färsen saftigare. Utsökt med grönsaksyoghurt och bröd eller klyftpotatis.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
Ingredienser
4 portioner
Grönsaksyoghurt
1 zucchini (à 300 g)
200 g morot
2 dl matyoghurt (10%)
1 riven vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
Kycklingbullar
1 burk kokt matvete (à 400 g)
1 ägg
2 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
500 g kycklingfärs
Till servering
klyftpotatis
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2017 KJ / 484 kCal
Fett17 g
Salt4.8 g
Kolhydrater41 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Jag har två förbättringsförslag: Blanda grönsakerna med lite salt och låt stå en stund innan du kramar ur vätskan, så vätskar sig inte grönsaksröran. Och så var det mycket smidigare att steka små biffar än bollar, framför med kycklingfärs som man vill ha genomstekt men inte torr.
Maria
2022-09-13Hej Maria! Tack för att du delar med dig av dina tips! ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-09-14Så goda köttbullar! Vi slukar dom varje gång!
Hanna
2020-09-13Hittar inte heller kokt matvete på burk, men det fanns okokt matvete att köpa. Hur mycket okokt matvete behöver man koka för att få 400 g kokt?
Maria
2017-10-22Hej Maria! Det är 250 g avrunnen vikt i en sån burk, alltså ca 3 dl. Då blir nog lagom att koka 1 1/2 dl okokt matvete, det borde motsvara vad som är i burken. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-02-13