Kycklingbourguignon

Bourguignon på kyckling? Ja, det stämmer faktiskt. Även med bacon, kastanjechampinjoner och syltlök - som sig bör. Servera med kokt potatis och sallad och vi utlovar mättnad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2023

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Gryta
1 förp bacon (à 140 g)
250 g kastanjechampinjoner
1 msk olja
300 g kycklinglårfilé
150 g snackmorot
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
2 1/2 dl rött matlagningsvin
1 kycklingbuljongtärning
2 dl vatten
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
2 tsk majsstärkelse
340 g syltlök
1 förp färsk persilja (à 20 g)
salt
peppar
1 salladshuvud (crunchita)
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2101 KJ / 500 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater52 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt OK som grund om du 1. Minst dubblar kycklingen (jag föredrar även kycklingbröstfilé), 2. Försteker morötterna så de får färg 3. Kokar bra mycket längre, det behövs om du inte vill ha alldeles stenhårda morötter och en alldeles för syrlig gryta - vinet mpste få runfa av sig längre koktid 4. Minskar syltlökarna, eller än hellre byter de mot små steklökar (som en riktig boeuf ska ha).
Per
2025-08-14Mkt smakrikt o gott! Tveksam till kycklinglårfile bara. Tog bort skinn o en massa senor på hälften o lät den andra delen bara gå med. Märkte ingen större skillnad.
Monika
2025-04-09Jättegott! La till lite kabanoss i mindre bitar också då det var lite lite för 4 portioner.
Petra
2023-04-16