Pannbiffar med asiatisk pressgurka
Uppdatera husmansklassikern pannbiff med pressgurka och ge rätten en uppiggande asiatisk prägel med lime, fisksås, japansk soja, chili och sesamolja. Pressgurkan förgylls med krispiga böngroddar och koriander får ersätta den traditionella persiljan.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
Ingredienser
4 portioner
Pressgurka
1 gurka
1/2 röd chili (t ex. spanskpeppar)
100 g färska böngroddar (à ca 2 dl per 100 g)
1 dl vatten
2 msk asiatisk fisksås
2 msk strösocker
2 msk ättiksprit (12 %)
1 tsk sesamolja
1/2 dl hackad koriander
Pannbiffar
500 g blandfärs (eller fläskfärs)
1 riven gul lök
3 finrivna vitlöksklyftor
2 msk asiatisk fisksås
1 msk finrivet limeskal
1 msk japansk soja
2 msk olja
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ev ägg vid serveringen.
Stekt ägg och ris ingår i näringsberäkningen.
Gör så här
Tips
Blanda nudlar i pressgurkan för ett matigare tillbehör till biffarna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2927 KJ / 698 kCal
Fett35 g
Salt2.97 g
Kolhydrater61 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer