Kycklingbiffar med gräddsås och snabbinlagd gurka
Testa det här receptet där biffarna görs på kycklingfärs istället för nötfärs. Till de goda kycklingbiffarna serveras kokt potatis samt en god, len gräddsås och inlagd gurka som du fixar själv på nolltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Inlagd gurka
2 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
1 dl vatten
1/2 gurka
2 msk hackad persilja
salt och peppar
2 dl mjölk (gärna 1,5%)
1/2 dl ströbröd
ca 400 g kycklingfärs
1 ägg
170 g majskorn
1 msk smör eller margarin
1/2 tsk majsstärkelse (Maizena)
1 1/2 matlagningsgrädde
1/2 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1/2 hönsbuljongtärning motsvarar 2 msk kycklingfond)
2 tsk soja
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2232 KJ / 297 kCal
Fett9 g
Salt1 g
Kolhydrater42 g
Protein12 g
Kommentarer
Receptet skulle vinna på att man delar upp det som ska vara i biffarna och de ingredienser som ingår i såsen. Det är rörigt som det är nu.
Elisabeth
2024-05-09Väldigt goda och saftiga biffar!
Nadja
2023-02-24Jag kryddade med 1/2 -1 tsk sambal olek det blev supergott
Birgitta
2023-01-14