Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingbiffar med gräddsås och snabbinlagd gurka

Testa det här receptet där biffarna görs på kycklingfärs istället för nötfärs. Till de goda kycklingbiffarna serveras kokt potatis samt en god, len gräddsås och inlagd gurka som du fixar själv på nolltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här - texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Blanda en lag av ättikssprit, socker och vatten i en bunke och rör tills sockret löst sig. Skölj gurkan. Hyvla den tunt och vänd ner. Vänd ner persiljan precis före servering. Salta och peppra.
  3. Rör ihop 1 dl mjölk och ströbröd i en bunke och låt svälla några minuter.
  4. Blanda ner kycklingfärs, ägg, avrunnen majs, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till fyra biffar. Stek dem i matfettet i ca 5 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70˚C. Ta upp biffarna ur stekpannan.
  5. Blanda majsstärkelsen med 1 dl mjölk. Rör ner mjölkblandningen, grädden och smulad buljongtärning eller fond i stekpannan Låt det koka upp under omrörning. Häll i sojan. Lägg biffarna i såsen och låt det puttra ca 5 minuter.
  6. Servera kycklingbiffarna med potatisen och gurkan.

För alla

Kontrollera noga ingrediensförteckningen på fonden.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: Använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkproteinfritt matfett och byt ut mjölken mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: Uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 2 msk ättiksprit , 12%
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1/2 gurka
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och peppar
  • 2 dl mjölk , gärna 1,5%
  • 1/2 dl ströbröd
  • ca 400 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 170 g majskorn
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 1/2 matlagningsgrädde
  • 1/2 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1/2 hönsbuljongtärning motsvarar 2 msk kycklingfond)
  • 2 tsk soja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2252 kJ / 542 kCal