Kycklingpannbiffar med paprikagurt

9
2 Klimatsmart
Kycklingpannbiffar med paprikagurt

Gör dina pannbiffar på ett nytt sätt - med kyckling! Du kanske känner dig skeptisk, men låt dig inte skrämmas av det okända! Det här är nämligen en riktig hit. Servera tillsammans med den rosmarinkryddade veganska yoghurten, och vi lovar att du kommer hålla med oss.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021

Kycklingpannbiffar med paprikagurt

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl
ströbröd
1/2 tsk
spiskummin
2 krm
cayennepeppar
1/2 tsk
salt
500 g
kycklingfärs
2 msk
chilisås
2 tsk
rapsolja

Paprikagurt

1/2
kruka rosmarin
1/2
burk grillad paprika (à 530 g)
2 dl
sojabaserad greek style gurt
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
4
port durumvete
65 g
babyspenat

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Byt ut durumvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Gör så här

Tips

Koka gärna vetet i grönsaksbuljong.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Susanne

2/28/2021

Klar hit hos oss! smakrikt och barnvänligt

Britt-marie

2/22/2021

Både burgare och såsen var mycket goda och smakrika!!

Näringsvärde per portion

Energi 2070 KJ / 489 kCal
Fett 15 g
Salt 2 g
Kolhydrater 50 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept