Kycklingbiffar med persilje-och citronkräm
Kycklingbiffar med citron- och persiljekräm blir extra njutbara med smaken från cayennepepparn. För att svalka av dessa lite hetare biffar serveras en frisk persiljekräm smaksatt med bland annat citron. Addera de rostade grönsakerna och rätten är komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2015
Ingredienser
4 portioner
Grönsaker
900 g fast potatis
1 rödlök
2 röda paprikor
1 msk olja
salt
peppar
Biffar
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
2 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
ca 500 g kycklingfärs
1 msk olivolja
Persilje- och citronkräm
1 kruka persilja
1/2 citron
2 dl smetana
Till servering
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2644 KJ / 630 kCal
Fett30 g
Salt2.14 g
Kolhydrater49 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte ut cayennepeppar mot lika mängd chiliflakes och lite persilja i. Mums säger jag bara. Lite heta och därför passar citron /petsiljekrämen perfekt!
Anneli
2023-04-23Jättegott och mättande . Receptet var lätt att jobba med. Det enda som jag vill byta är ordningsföljden. Först göra citronkräm och sedan biffar, det är bättre att ge lite mer tid att förena alla smaker. Krydda kycklingbiffarna mera. Tips: om du misstänker att biffar kan vara råa inne ställ dem i mikron på 3 min. på låg effekt.
Patrick
2015-03-13Inte jättelätt att laga men inte svårt heller dock tar det inte under 45 min att tillaga. God rätt men kycklingbiffarna blev ganska smaklösa, de var receptets svaga länk och besvikelse.
Kajsa
2015-02-25