Kycklingbiffar med persilje-och citronkräm

57
2
Kycklingbiffar med persilje-och citronkräm

Kycklingbiffar med citron- och persiljekräm blir extra njutbara med smaken från cayennepepparn. För att svalka av dessa lite hetare biffar serveras en frisk persiljekräm smaksatt med bland annat citron. Addera de rostade grönsakerna och rätten är komplett.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2015

Kycklingbiffar med persilje-och citronkräm

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

900 g fast potatis
1 rödlök
2 röda paprikor
1 msk olja
salt och peppar

Biffar

1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
2 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
ca 500 g kycklingfärs
1 msk olivolja

Persilje- och citronkräm

1 kruka persilja
1/2 citron
2 dl smetana

Till servering

65 g babyspenat

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd  glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och smetana utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna bordsvattnet med citronen som blir över.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Patrick

2015-03-13

Jättegott och mättande . Receptet var lätt att jobba med. Det enda som jag vill byta är ordningsföljden. Först göra citronkräm och sedan biffar, det är bättre att ge lite mer tid att förena alla smaker. Krydda kycklingbiffarna mera. Tips: om du misstänker att biffar kan vara råa inne ställ dem i mikron på 3 min. på låg effekt.

Kajsa

2015-02-25

Inte jättelätt att laga men inte svårt heller dock tar det inte under 45 min att tillaga. God rätt men kycklingbiffarna blev ganska smaklösa, de var receptets svaga länk och besvikelse.

Näringsvärde per portion

Energi 2644 KJ / 630 kCal
Fett 30 g
Salt 2.14 g
Kolhydrater 49 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden