Kycklingbiffar med sötpotatiskross

Den smakrika sötpotatiskrossen får ett extra djup tack vare buljongen och är ett underbart tillbehör till de saftiga kycklingbiffarna med en touch av persilja och cayennepeppar.
 Ett recept från: 
 ICAs matkasse  v 49 2016

Ingredienser
4 portioner
Sötpotatis
1 kg sötpotatis
1  grönsaksbuljong
3 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
 salt
 peppar
Kycklingbiffar
1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1/2  kruka persilja
ca 500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1  ägg
1 msk olja
Sallad
2  röda paprikor
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk olja
1 msk sesamfrön
1  mâchesallad
Gör så här
00:20:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2314 KJ / 553 kCal
Fett19 g
Salt2.94 g
Kolhydrater58.7 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
6 stVore bra om det stod hur många kycklingbiffar man ska göra så kanske ugnstiden stämmer bättre med receptet. Gjorde 8 st till 4 portioner. De har snart stått i ugnen 18 minuter, hoppas de når rätt temperatur snart…sötpotatiskrossen blev supergod 👍🏻 hoppas på goda matlådor 😃
Emma
Hej Emma! Nu är receptet uppdaterat med antal biffar och ugns temperatur. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Gjorde enbart kycklingbiffarna, hade inte cayennepeppar utan tog paprikapulver. Då det var så lite vätska i ströbrödet skulle jag säga att rör i ägget först och sen övriga ingredienser så blir det inte ströbrödsklumpar. Klickade även ut i stekpannan istället för att forma biffar.
Camilla
Behövde vara mycket längre i ugnen för att uppnå 70..
Katarina