Kalvfärsbiffar med rödbetsbulgur och fetaostyoghurt med gurka

3
0
Kalvfärsbiffar med rödbetsbulgur och fetaostyoghurt med gurka

Lamm och fetaost är en härlig kombination. Här ackompanjeras dessa godsaker av en rosa rödbetsbulgur. Om barnen inte tycker om rödbetor kan dessa naturligtvis serveras vid sidan av.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2012

Kalvfärsbiffar med rödbetsbulgur och fetaostyoghurt med gurka

Ingredienser

4 portioner

Fetaostyoghurt

100 g fetaost
1/2 gurka
1 kruka mynta
1 1/2 dl matyoghurt
salt och peppar

Kalvfärsbiffar

1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
500 g kalvfärs
2 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk spiskummin
1 msk smör eller margarin

Rödbetsbulgur

3 st rödbetor
6 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
3 dl bulgur
1/2 påse babyspenat (à 65 g)

För alla

Kontroller innehållsförteckningen på fonden.
Gör glutenfri: Byt ut bulgur mot fullkornsris. Använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: Använd fetaost, matyoghurt och smör som är laktosfritt.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt smör. Byt ut matyoghurten mot mjölkfritt havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut fetaosten.
Gör äggfri: Uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2848 KJ / 682 kCal
Fett 283 g
Kolhydrater 591 g
Protein 427 g
Läs mer om näringsvärden