Kalvfärsbiffar med rödbetsbulgur och fetaostyoghurt med gurka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kalvfärsbiffar med rödbetsbulgur och fetaostyoghurt med gurka

Lamm och fetaost är en härlig kombination. Här ackompanjeras dessa godsaker av en rosa rödbetsbulgur. Om barnen inte tycker om rödbetor kan dessa naturligtvis serveras vid sidan av.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Rödbetsbulgur: Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten.
  3. Fetaostyoghurt: Smula fetaosten. Tärna gurkan och strimla myntabladen. Blanda allt med yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Låt fetaostyoghurten stå i kylen till servering.
  4. Kalvfärsbiffar: Häll ströbrödet i en bunke och rör ner vattnet. Låt stå någon minut. Blanda i färsen, äggen, salt, peppar och spiskummin. Blanda noga.
  5. Forma färsen till biffar och stek dem i matfettet tills de får fin färg. Lägg över biffarna i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter. Stick lite i en biff och kolla så att det är klar vätska som kommer ut, då är de klara.
  6. Rödbetsbulgur: Koka upp buljongen och häll i bulgurn. Koka enligt anvisningen på förpackningen. Skala och klyfta rödbetorna och lägg ner i kastrullen den sista minuten. Häll av eventuell överflödig vätska. Toppa med spenatbladen.
  7. Servera biffarna med den kalla fetaostyoghurten, spenat och rödbetsbulgur.

För alla

Kontroller innehållsförteckningen på fonden.
Gör glutenfri: Byt ut bulgur mot fullkornsris. Använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: Använd fetaost, matyoghurt och smör som är laktosfritt.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt smör. Byt ut matyoghurten mot mjölkfritt havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut fetaosten.
Gör äggfri: Uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
Fetaostyoghurt
  • 100 g fetaost
  • 1/2 gurka
  • 1 kruka mynta
  • 1 1/2 dl matyoghurt
  • salt och peppar
Kalvfärsbiffar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 500 g kalvfärs
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk smör eller margarin
Rödbetsbulgur
  • 3 st rödbetor
  • 6 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 3 dl bulgur
  • 1/2 påse babyspenat (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2848 kJ / 682 kCal