Kalvfärsbiffar med rödbetsbulgur och fetaostyoghurt med gurka

Lamm och fetaost är en härlig kombination. Här ackompanjeras dessa godsaker av en rosa rödbetsbulgur. Om barnen inte tycker om rödbetor kan dessa naturligtvis serveras vid sidan av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2012

Ingredienser
4 portioner
Fetaostyoghurt
100 g fetaost
1/2 gurka
1 kruka mynta
1 1/2 dl matyoghurt
salt och peppar
Kalvfärsbiffar
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
500 g kalvfärs
2 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk spiskummin
1 msk smör eller margarin
Rödbetsbulgur
3 st rödbetor
6 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
3 dl bulgur
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
För alla
Kontroller innehållsförteckningen på fonden.
Gör glutenfri: Byt ut bulgur mot fullkornsris. Använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: Använd fetaost, matyoghurt och smör som är laktosfritt.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt smör. Byt ut matyoghurten mot mjölkfritt havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut fetaosten.
Gör äggfri: Uteslut äggen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2848 KJ / 682 kCal
Fett28.3 g
Kolhydrater59.1 g
Protein42.7 g
Kommentarer