Kalvfärsbiffar med rödbetsbulgur och fetaostyoghurt med gurka
Lamm och fetaost är en härlig kombination. Här ackompanjeras dessa godsaker av en rosa rödbetsbulgur. Om barnen inte tycker om rödbetor kan dessa naturligtvis serveras vid sidan av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2012
Ingredienser
4 portioner
Fetaostyoghurt
100 g fetaost
1/2 gurka
1 kruka mynta
1 1/2 dl matyoghurt
salt
peppar
Kalvfärsbiffar
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
500 g kalvfärs
2 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk spiskummin
1 msk smör eller margarin
Rödbetsbulgur
3 st rödbetor
6 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
3 dl bulgur
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2848 KJ / 682 kCal
Fett28.3 g
Kolhydrater59.1 g
Protein42.7 g
Kommentarer