Orientaliska kycklingbiffar med mangofraiche
Ett kryddigt recept på orientaliska kycklingbiffar i pitabröd med krämig mangofraiche. Den himmelska såsen gör du av mango, crème fraiche, sambal oelek, lime och honung. Servera såsen till biffar av kyckling i pitabröd med grönsaker.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2011
Ingredienser
4 portioner
2 dl bulgur
400 g kycklingfärs
1 ägg
1 1/2 tsk spiskummin
1 1/2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk olivolja
1 rödlök
2 tomater
4 pitabröd
1/2 påse salladsmix
Mangofraiche
125 g tärnad mango
1 dl crème fraiche
1/2 tsk sambal oelek
rivet skal av 1/2 lime
1 tsk honung
salt och peppar
För alla
Gör glutenfri: servera med glutenfritt specialbröd. Välj glutenfritt alternativ till bulgur, t ex glutenfri couscous eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Surpreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: ersätt ägget med 1 msk potatismjöl (för 4 port).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2553 KJ / 610 kCal
Fett21.7 g
Kolhydrater67.9 g
Protein34.9 g
Kommentarer