Kycklingbiffar med mos och syrad kålrabbi

93
0 Klimatsmart
Kycklingbiffar med mos och syrad kålrabbi

Saftiga kycklingbiffar med mos och syrad kålrabbi som smaksatts med persilja. Aromerna i denna rätt är perfekta ihop och kompletterar varandra. Det fluffiga moset innehåller även morötter och får därför en fin färg. Klicka upp lite på en tallrik tillsammans med kycklingbiffar och kålrabbi. Smaskens!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2015

Kycklingbiffar med mos och syrad kålrabbi

Ingredienser

4 portioner

Biffar

1 dl
mjölk
1/2 dl
ströbröd
2 krm
cayennepeppar
1/2 tsk
salt
ca 500 g
kycklingfärs
1 msk
olja

Mos

900 g
mjölig potatis
3
morötter
50 g
margarin
-
salt och peppar

Kålrabbi

3/4 dl
vatten
1/2 dl
strösocker
2 msk
ättika (12 %)
2 krm
salt
ca 300 g
kålrabbi
1/2
kruka persilja

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

93

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2193 KJ / 524 kCal
Fett 16 g
Salt 2.27 g
Kolhydrater 54 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept