Kycklingbiffar med mos och syrad kålrabbi

95
0
Kycklingbiffar med mos och syrad kålrabbi

Saftiga kycklingbiffar med mos och syrad kålrabbi som smaksatts med persilja. Aromerna i denna rätt är perfekta ihop och kompletterar varandra. Det fluffiga moset innehåller även morötter och får därför en fin färg. Klicka upp lite på en tallrik tillsammans med kycklingbiffar och kålrabbi. Smaskens!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2015

Kycklingbiffar med mos och syrad kålrabbi

Ingredienser

4 portioner

Biffar

1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
2 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
ca 500 g kycklingfärs
1 msk olja

Mos

900 g mjölig potatis
3 morötter
50 g margarin
salt och peppar

Kålrabbi

3/4 dl vatten
1/2 dl strösocker
2 msk ättika (12 %)
2 krm salt
ca 300 g kålrabbi
1/2 kruka persilja

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

95

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2193 KJ / 524 kCal
Fett 16 g
Salt 2.27 g
Kolhydrater 54 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden