Kycklingbiffar med mos och syrad kålrabbi
Saftiga kycklingbiffar med mos och syrad kålrabbi som smaksatts med persilja. Aromerna i denna rätt är perfekta ihop och kompletterar varandra. Det fluffiga moset innehåller även morötter och får därför en fin färg. Klicka upp lite på en tallrik tillsammans med kycklingbiffar och kålrabbi. Smaskens!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2015
Ingredienser
4 portioner
Biffar
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
2 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
ca 500 g kycklingfärs
1 msk olja
Mos
900 g mjölig potatis
3 morötter
50 g margarin
salt
peppar
Kålrabbi
3/4 dl vatten
1/2 dl strösocker
2 msk ättika (12 %)
2 krm salt
ca 300 g kålrabbi
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2193 KJ / 524 kCal
Fett16 g
Salt2.27 g
Kolhydrater54 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott! Våra biffar behövde betydligt längre stektid än angivet. Vi fick späda moset med mjölk (för vi råkade hälla ut kokvattnet…)
Jenny
2024-04-04