Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingbiffar med mos och syrad kålrabbi

Saftiga kycklingbiffar med mos och syrad kålrabbi som smaksatts med persilja. Aromerna i denna rätt är perfekta ihop och kompletterar varandra. Det fluffiga moset innehåller även morötter och får därför en fin färg. Klicka upp lite på en tallrik tillsammans med kycklingbiffar och kålrabbi. Smaskens!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Biffar: Blanda mjölk och ströbröd med kryddorna och låt svälla några minuter. Blanda sedan ner färsen och forma till 8 biffar. Stek biffarna i olja i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 72°C.
  2. Mos: Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka.
  3. Häll av vattnet men spara lite för att späda med. Stöt sönder rotfrukterna med en ballongvisp eller stöt. Blanda med smöret och smaka av med salt och peppar. Späd med kokspadet till önskad konsistens.
  4. Kålrabbi: Blanda vatten, socker, ättika och salt i en kastrull och koka upp.  Skala kålrabbin. Skär den först i tunna skivor och sen i stavar. Vänd ner dem i lagen. Hacka persiljan och vänd ner den precis innan servering.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Tips

Bryn smöret i en panna innan du rör ner det i moset!

Ingredienser

Portioner: 4
Biffar
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1/2 tsk salt
  • ca 500 g kycklingfärs
  • 1 msk olja
Mos
  • 900 g mjölig potatis
  • 3 morötter
  • 50 g smör
  • salt och peppar
Kålrabbi
  • 3/4 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk ättika (12 %)
  • 2 krm salt
  • ca 300 g kålrabbi
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2193 kJ / 524 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept