Kycklingbiffar med gurka och gräddsås

42
7
Kycklingbiffar med gurka och gräddsås

Med kycklingfärs får du till dessa goda biffar, lika enkelt att laga som vanliga färsbiffar. Majsen i biffarna tillför en extra krydda. Gräddsåsen gör du enkelt själv i pannan, och du får till den rätta krämigheten med maizena mot slutet. Här får du också göra snabbinlagd gurka, en delikatess!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2013

Kycklingbiffar med gurka och gräddsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
1 msk
ättiksprit (12 %)
2 msk
strösocker
1/2 tsk
salt
1/2
gurka
1/2
kruka persilja
2 dl
mjölk (gärna 1,5 %)
1/2 dl
ströbröd
ca 450 g
kycklingfärs
1
ägg
1/2
förp majskorn (à 340 g)
1 tsk
salt
1 krm
peppar
1 msk
smör eller margarin
2 1/2 dl
vispgrädde
1/2
hönsbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond
2 tsk
soja
1/2 tsk
majsstärkelse

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: Använd matfett, mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och byt ut mjölken och grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Tomas

7/17/2020

Vad gäller pressgurkan i detta recept, gjorde jag istället det andra receptet här i appen. Sök på ”pressgurka”. Större sats, MED vatten.

Kerstin

2/5/2020

Så jättegott. Åt till vardagslunch. Hade ingen persilja men saknade ingen smak. Njut!

Deborah

5/24/2017

Det smakade mycket bra. Jag gjorde inte såsen men nästa gång ska jag göra den också. Jag tyckte det var lite konstigt att det står att man ska röra ättika, salt och socker tills sockret smälter. Det är ju jättelite vätska.

Näringsvärde per portion

Energi 2957 KJ / 707 kCal
Fett 32.1 g
Kolhydrater 63.9 g
Protein 37.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept