Kycklingbiffar med gurka och gräddsås
Med kycklingfärs får du till dessa goda biffar, lika enkelt att laga som vanliga färsbiffar. Majsen i biffarna tillför en extra krydda. Gräddsåsen gör du enkelt själv i pannan, och du får till den rätta krämigheten med maizena mot slutet. Här får du också göra snabbinlagd gurka, en delikatess!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 msk ättiksprit (12 %)
2 msk strösocker
1/2 tsk salt
1/2 gurka
1/2 kruka persilja
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
1/2 dl ströbröd
ca 450 g kycklingfärs
1 ägg
1/2 förp majskorn (à 340 g)
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 hönsbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond
2 tsk soja
1/2 tsk majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2957 KJ / 707 kCal
Fett32.1 g
Kolhydrater63.9 g
Protein37.3 g
Kommentarer
Super gott den gör vi nu för andra gången 👍
Anne
2021-05-29Vad gäller pressgurkan i detta recept, gjorde jag istället det andra receptet här i appen. Sök på ”pressgurka”. Större sats, MED vatten.
Tomas
2020-07-17Så jättegott. Åt till vardagslunch. Hade ingen persilja men saknade ingen smak. Njut!
Kerstin
2020-02-05