Kycklingbiffar med gurka och gräddsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingbiffar med gurka och gräddsås

Med kycklingfärs får du till dessa goda biffar, lika enkelt att laga som vanliga färsbiffar. Majsen i biffarna tillför en extra krydda. Gräddsåsen gör du enkelt själv i pannan, och du får till den rätta krämigheten med maizena mot slutet. Här får du också göra snabbinlagd gurka, en delikatess!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Blanda en lag av ättiksprit, socker och salt i en bunke och rör tills sockret löst sig. Skölj gurkan. Hyvla den tunt och vänd ner i lagen. Hacka persiljan och vänd ner i gurkan precis före servering.
  3. Rör ihop hälften av mjölken och ströbrödet i en bunke och låt svälla några minuter.
  4. Blanda ner kycklingfärs, ägg, avrunnen majs, salt och peppar. Forma till 8 biffar (för 4 port).
  5. Bryn biffarna i matfettet. Blanda resten av mjölken, grädden och smulad buljongtärning eller fond och häll det i stekpannan Låt det koka upp under omrörning. Rör i sojan. Låt det puttra ca 6 minuter eller tills biffarnas innertemperatur är 72˚C.
  6. Blanda majsstärkelsen med lite vatten och rör i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kycklingbiffarna med potatisen och gurkan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: Använd matfett, mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och byt ut mjölken och grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 gurka
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 1/2 dl ströbröd
  • ca 450 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 förp majskorn (à 340 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 hönsbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond
  • 2 tsk soja
  • 1/2 tsk maizena majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2957 kJ / 707 kCal