Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingbiffar med basilika

Stekta biffar av kycklingfärs som serveras med klyftpotatisar och wokgrönsaker är en middag som passar både stora och små. Färsen, som du gör av kycklingfiléer, ägg, grädde och färsk basilika, är saftig och passar utmärkt till den krispiga potatisen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga potatisen enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Mixa dem i en matberedare tillsammans med ägg, grädde, basilika, salt och mald vitpeppar till en jämn färs. Stek biffar av färsen i olja ca 4 minuter per sida.
  3. Servera kycklingbiffarna med potatisen och wokgrönsaker.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: ersätt grädden med havre- eller sojabaserad gräddprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget och ersätt med 2 msk potatismjöl och spädmed 1 1/2 dl grädde (för 4 port).

Tips

Färsk dragon kan ersätta basilikan i biffarna som variation.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse djupfryst klyftpotatis (à 600 g)
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 kruka basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2302 kJ / 550 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden