Stekta biffar av kycklingfärs som serveras med klyftpotatisar och wokgrönsaker är en middag som passar både stora och små. Färsen, som du gör av kycklingfiléer, ägg, grädde och färsk basilika, är saftig och passar utmärkt till den krispiga potatisen.
Fri från gluten.
Gör mjölkfri: ersätt grädden med havre- eller sojabaserad gräddprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget och ersätt med 2 msk potatismjöl och spädmed 1 1/2 dl grädde (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod rätt som barnen älskade. Tack Fredrik för tipset om creme fraiche-röran. Du hade rätt - såsen blev verkligen pricken över i:et!
Lena
2010-08-27Den här rätten återkommer jag till med jämna mellanrum. Brukar servera rostade potatisklyftor (inte djupfryst!) med skalet kvar och en creme fraiche-röra med lite riven gul lök, körvel och en gnutta vitvinsvinäger. En kall sås som blir pricken över i:et.
Fredrik
2008-08-29Helt okej. Enkelt att laga, ersatte färsk basilika med torkad för det var vad jag hade hemma. Funkade bra det också. Skulle gärna ha i lite mer kryddor i men det är en god och barnvänlig måltid.
Kalehla
2008-03-08