Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Basilikakyckling

Basilikakyckling är ett klassiskt gott kycklingrecept som du tillagar på under 60 minuter. Kycklingfiléerna serveras med klyftpotatis, stekta tomater, en basilika och yoghurtsås samt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga potatisen enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär en djup skåra längst med kycklingfilén. Fyll dem med hälften av basilikabladen.
  3. Stek kycklingfiléerna i oljan ca 12 min per sida. Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Krydda med salt och peppar.
  4. Skölj och halvera tomaterna. Låt dem steka med kycklingen några minuter vid sidan om i stekpannan.
  5. Mixa resten av basilikan med lite av matyoghurten. Rör i resten av matyoghurten och smaka av med resten av saltet, pepparn och pressade vitlöksklyftor.
  6. Servera kycklingen med den gröna såsen, potatis, tomathalvor, strimlad sallad och bröd.

För alla

Byt ut matyoghurten mot äkta majonnäs utrörd i lite kallt vatten om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Rundare smak får såsen om den blandas med 1-2 tsk flytande honung.

Gröna tipset: Fyll filéer av qourn med basilika och servera som ovan om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse djupfryst klyftpotatis à 800 g
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 4 tomater
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
Tillbehör
  • strimlad sallad
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2286 kJ / 545 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer