Chicken tikka masala

Chicken tikka masala är en snabblagad, smakrik och saftig indisk kycklinggryta med djupa och härliga smaker. Servera chicken tikka masalan med ris och njut av en prima måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2011

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
600 g kycklingbröstfilé
1 msk riven ingefära
1 msk olja
salt
500 g krossade tomater
1 påse tikka masala kryddmix (à 40 g)
1 dl matyoghurt (10%)
1 1/2 dl matlagningsgrädde
Till servering
ris eller annat gryn
Gör så här
00:10:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad per portion utan topping.
Energi2322 KJ / 555 kCal
Fett14 g
Kolhydrater61 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
61 stGrovriv morot o lök så slipper allt klet o bök med att pilla upp kyckling för att mixa såsen.
Lina
Skär grönsakerna smått o fint så slipper du mixa . Lars
Lars
Varför står det inte att steka grönsakerna och köttet separat, ska man stå en halvtimme och plocka ur det en och en sen??? Nej tack
Hani