Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kyckling och paprika i tikkasås

Kyckling och paprika i tikkasås, en enklare kycklingrätt med ljuvliga dofter av Indien. Kycklingfiléerna och grönsakerna får en sås av tikka masala. Serverar du med ris som färgsatts med gurkmeja får du en snygg inramning av det indiska.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i rikligt med lättsaltat vatten, gärna blandat med gurkmeja, enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skiva löken. Fräs kyckling, paprika och lök i olja 3-4 min. Krydda med salt. Häll över såsen och låt puttra ca 5 min.
  3. Servera kyckling och grönsaker med sås och ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tikka masalasåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkorningt ris
  • ev 1 tsk gurkmeja
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 burk tikka masala (à 420 g)
Lägg till i inköpslistan