Kalkon tikka masala med paprika

2
0
Kalkon tikka masala med paprika

Har du testat tikka masala med kalkon? Det är en riktig höjdare tycker vi. Denna variant är dessutom väldigt lättlagad och är klar på under 30 minuter. Serveras med kokt ris och solrosskott.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2021

Kalkon tikka masala med paprika

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 rödlök
1 röd paprika
450 g kalkonbröstfilé
1 msk olja
salt
peppar
400 ml tikka masala grytbas
100 g solrosskott

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut grytbasen mot 400 ml kokosmjölk och 2 msk tikka masala-kryddmix (för 4 portioner).
Gör mjölkproteinfri: byt ut grytbasen mot 400 ml kokosmjölk och 2 msk tikka masala-kryddmix (för 4 portioner).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2271 KJ / 543 kCal
Fett 18 g
Salt 3 g
Kolhydrater 59 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden