Kalkon tikka masala med paprika

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Kalkon tikka masala med paprika

Har du testat tikka masala med kalkon? Det är en riktig höjdare tycker vi. Denna variant är dessutom väldigt lättlagad och är klar på under 30 minuter. Serveras med kokt ris och solrosskott.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2021

Kalkon tikka masala med paprika

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn
1   rödlök
1   röd paprika
450 g  kalkonbröstfilé
1 msk  olja
salt
peppar
400 ml  tikka masala grytbas
100 g  solrosskott

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut grytbasen mot 400 ml kokosmjölk och 2 msk tikka masala-kryddmix (för 4 portioner).
Gör mjölkproteinfri: byt ut grytbasen mot 400 ml kokosmjölk och 2 msk tikka masala-kryddmix (för 4 portioner).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2271 KJ / 543 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Vårig kalkongryta med svartrot och dragon
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkon med sockerärter och krämig tagliatelle
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonpasta med senap och timjan
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkon- och paprikagryta med zucchini
Betyg 4.2 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkon med grönsakspytt och äggula
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkongryta med pancetta
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga