Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kyckling teriyaki med ris och minimajs

Teriyaki kyckling gör du enkelt själv med färdig teriyakisås och kycklingfilé. Slänger du dessutom ner lite söt minimajs i pannan blir barnen extra glada. Servera kycklingen med ris och babyspenat och kanske lite rostade sesamfrön, om du har tid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela kycklingfiléerna i tre delar på längden. Bryn dem runt om i oljan.
  3. Tillsätt vattnet och låt sjuda några minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72°C.
  4. Låt majsen rinna av, lägg ner den i pannan tillsammans med teriyakisåsen och låt det bli varmt.
  5. Servera kycklingen med ris och spenat.

För alla

Läs noga innehållet på såsen. Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimattips

För en mer klimatsmart rätt byter du riset mot bulgur och minskar klimatpåverkan med 30 %.

Tips

Servera gärna med lite rostade sesamfrön.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 förp minimajs (à 425 g)
  • 150 ml teriyakisås
  • 65 g babyspenat
Att ha hemma
  • 1 tsk olja
  • 1 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1897 kJ / 454 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept