Chicken teriyaki med gurka

17
9 Klimatsmart
Chicken teriyaki med gurka

En klassiker i det japanska köket är chicken teriyaki! I denna variant äter du de glänsande kycklinginnerfiléerna tillsammans med fluffigt ris, babyspenat som du vänder ner i såsen, samt krispiga gurkskivor. En perfekt vardagsmiddag helt enkelt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 31 2020

Chicken teriyaki med gurka

Ingredienser

4 portioner
600 g
kycklinginnerfiléer
65 g
babyspenat
300 ml
teriyakisås
1
gurka

Att ha hemma

4
port ris
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i teriyakisåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Servera gärna med rostade sesamfrön och pressad lime.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Terese

12/1/2020

Supergod! Riktigt uppskattad av barnen.

Karin

11/21/2020

Suveränt gott. Gjorde sig verkligen bra ihop med gurkan. Denna kommer vi göra om!

Ingrid

8/17/2020

Går snabbt att tillaga och gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2016 KJ / 480 kCal
Fett 5 g
Salt 5 g
Kolhydrater 65 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept