Chicken teriyaki med gurka
En klassiker i det japanska köket är chicken teriyaki! I denna variant äter du de glänsande kycklinginnerfiléerna tillsammans med fluffigt ris, babyspenat som du vänder ner i såsen, samt krispiga gurkskivor. En perfekt vardagsmiddag helt enkelt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
600 g kycklinginnerfiléer
1/2 msk olja
65 g babyspenat
300 ml teriyakisås
salt
peppar
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2016 KJ / 480 kCal
Fett5 g
Salt5 g
Kolhydrater65 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott!!
Anette
2024-12-09Helt ok
Kent
2021-12-07Helt okej, lite för sött för min smak.
Annelie
2021-02-02