Chicken teriyaki med gurka
En klassiker i det japanska köket är chicken teriyaki! I denna variant äter du de glänsande kycklinginnerfiléerna tillsammans med fluffigt ris, babyspenat som du vänder ner i såsen, samt krispiga gurkskivor. En perfekt vardagsmiddag helt enkelt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 31 2020
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklinginnerfiléer
65 g babyspenat
300 ml teriyakisås
1 gurka
Att ha hemma
4 port ris
1/2 msk olja
salt
peppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i teriyakisåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Servera gärna med rostade sesamfrön och pressad lime.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2016 KJ / 480 kCal
Fett5 g
Salt5 g
Kolhydrater65 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt ok
Kent
2021-12-07Helt okej, lite för sött för min smak.
Annelie
2021-02-02Supergod! Riktigt uppskattad av barnen.
Terese
2020-12-01