UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Chicken teriyaki med gurka

En klassiker i det japanska köket är chicken teriyaki! I denna variant äter du de glänsande kycklinginnerfiléerna tillsammans med fluffigt ris, babyspenat som du vänder ner i såsen, samt krispiga gurkskivor. En perfekt vardagsmiddag helt enkelt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 31, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek kycklingen runt om i oljan i en stor stekpanna ca 6 minuter.
  3. Sänk värmen och vänd i spenaten och teriyakisåsen och låt det bli varmt. Smaka ev av med salt och peppar.
  4. Dela gurkan på längden och skär den i skivor. 
  5. Servera kycklingen i såsen med ris och gurka.

För alla

Kontrollera noga innehållet i teriyakisåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera gärna med rostade sesamfrön och pressad lime.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklinginnerfiléer
  • 65 g babyspenat
  • 300 ml teriyakisås
  • 1 gurka
Att ha hemma
  • 4 port ris
  • 1/2 msk olja
  • ev salt
  • ev peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2016 kJ / 480 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept