Chicken teriyaki med gurka

25
10
Chicken teriyaki med gurka

En klassiker i det japanska köket är chicken teriyaki! I denna variant äter du de glänsande kycklinginnerfiléerna tillsammans med fluffigt ris, babyspenat som du vänder ner i såsen, samt krispiga gurkskivor. En perfekt vardagsmiddag helt enkelt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 31 2020

Chicken teriyaki med gurka

Ingredienser

4 portioner
600 g
kycklinginnerfiléer
65 g
babyspenat
300 ml
teriyakisås
1
gurka

Att ha hemma

4
port ris
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i teriyakisåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna med rostade sesamfrön och pressad lime.

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Annelie

2021-02-02

Helt okej, lite för sött för min smak.

Terese

2020-12-01

Supergod! Riktigt uppskattad av barnen.

Karin

2020-11-21

Suveränt gott. Gjorde sig verkligen bra ihop med gurkan. Denna kommer vi göra om!

Näringsvärde per portion

Energi 2016 KJ / 480 kCal
Fett 5 g
Salt 5 g
Kolhydrater 65 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept