Chicken teriyaki med gurka

Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat
11
Chicken teriyaki med gurka

En klassiker i det japanska köket är chicken teriyaki! I denna variant äter du de glänsande kycklinginnerfiléerna tillsammans med fluffigt ris, babyspenat som du vänder ner i såsen, samt krispiga gurkskivor. En perfekt vardagsmiddag helt enkelt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 31 2020

Chicken teriyaki med gurka

Ingredienser

4 portioner
600 g  kycklinginnerfiléer
65 g  babyspenat
300 ml  teriyakisås
1   gurka

Att ha hemma

4   port ris
1/2 msk  olja
salt
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i teriyakisåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna med rostade sesamfrön och pressad lime.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Helt ok

Kent

2021-12-07

Helt okej, lite för sött för min smak.

Annelie

2021-02-02

Supergod! Riktigt uppskattad av barnen.

Terese

2020-12-01

Näringsvärde per portion

Energi2016 KJ / 480 kCal
Fett5 g
Salt5 g
Kolhydrater65 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kyckling teriyaki med ris och minimajs
Betyg 3.8 av 5.
90 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling teriyaki med frysta bönor i ugn
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabb kycklinggryta med ris
Betyg 4.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halloumigryta med jordnötssås
Betyg 4.1 av 5.
195 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta pesto med majs och halloumi
Betyg 4.2 av 5.
75 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thaigryta med kyckling och ris
Betyg 3.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga