Kyckling teriyaki med ris och minimajs

Teriyakikyckling gör du enkelt själv med färdig teriyakisås och kycklingfilé. Slänger du dessutom ner lite söt minimajs i pannan blir barnen extra glada. Servera kycklingen med ris och babyspenat och kanske lite rostade sesamfrön, om du har tid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2023

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1897 KJ / 454 kCal
Fett6 g
Salt4 g
Kolhydrater57 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
19 stDelvis. Kokt ris med ärter, majs och paprika (minst majs). Kokat kycklingen först, tärnat köttet sedan och knaperstekte i rapsolja. Sås av paprikapesto och hemlagad bechamel. Blandad sallad med fettfri dressing till. Måltidsdryck kranvatten.
Eva
Mkt gott fick först smaka av damen som tillaga i butiken i Fristad fick mersmak och gjorde egen 😊
Agneta
Det var tyvärr en ganska trist rätt…
Andreas
Bytte ut riset till nudlar eftersom det var ris dagen före. Kidsen älskade maten.
Terese
Efter tidigare kommentarer så valde vi att krydda lite extra med vitlök, ingefära, chili och salt. Väldigt gott!
Jennie
Väldigt gott! Lade till brysselkål och hackad vitlök samt mycket peppar
Josefin
Väldigt gott. Vi ändrade om receptet lite efter eget tycke. Lade till chiliflakes, Jordnötssmör, ärtskott & lök. Detta gjorde själva såsen lite tjockare.
Joakim
Kan faktiskt vara ett av det, överraskande nog, tristaste recept jag hittat på nätet, och dessutom på ICA, där flera recept lagats om många gånger. Smaklöst och luktade konstigt, trots att vi testat teriyaki i andra rätter och älskat det. Kan vara att det behöver något mer, kanske ingefära eller något annan krydda för att det ska hända nåt.
Anna-karin
En helt ok vardagsrätt som vi kan äta flera gånger. Saknade dock lite grönsaker... Kanske skulle haft böngroddar i.
Katrine
Jag tyckte att det var gott. Jag rev även i färsk ingefära och pressade i vitlöksklyftor i såsen för att lyfta den lite mer. Det är alltid gott med sås och för att den inte bara ska smaka sött passar ingefäran väl in.
Anna