Kyckling teriyaki med ris och minimajs

Betyg 3.8 av 5.94 personer har röstat
Receptet har 19 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Kyckling teriyaki med ris och minimajs

Teriyakikyckling gör du enkelt själv med färdig teriyakisås och kycklingfilé. Slänger du dessutom ner lite söt minimajs i pannan blir barnen extra glada. Servera kycklingen med ris och babyspenat och kanske lite rostade sesamfrön, om du har tid.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2023

Kyckling teriyaki med ris och minimajs

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1 tsk olja
1 1/2 dl vatten
1 förp minimajs (à 425 g)
150 ml teriyakisås
65 g babyspenat

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

19 st
  • Delvis. Kokt ris med ärter, majs och paprika (minst majs). Kokat kycklingen först, tärnat köttet sedan och knaperstekte i rapsolja. Sås av paprikapesto och hemlagad bechamel. Blandad sallad med fettfri dressing till. Måltidsdryck kranvatten.

    Eva

  • Mkt gott fick först smaka av damen som tillaga i butiken i Fristad fick mersmak och gjorde egen 😊

    Agneta

  • Det var tyvärr en ganska trist rätt…

    Andreas

  • Bytte ut riset till nudlar eftersom det var ris dagen före. Kidsen älskade maten.

    Terese

  • Efter tidigare kommentarer så valde vi att krydda lite extra med vitlök, ingefära, chili och salt. Väldigt gott!

    Jennie

  • Väldigt gott! Lade till brysselkål och hackad vitlök samt mycket peppar

    Josefin

  • Väldigt gott. Vi ändrade om receptet lite efter eget tycke. Lade till chiliflakes, Jordnötssmör, ärtskott & lök. Detta gjorde själva såsen lite tjockare.

    Joakim

  • Kan faktiskt vara ett av det, överraskande nog, tristaste recept jag hittat på nätet, och dessutom på ICA, där flera recept lagats om många gånger. Smaklöst och luktade konstigt, trots att vi testat teriyaki i andra rätter och älskat det. Kan vara att det behöver något mer, kanske ingefära eller något annan krydda för att det ska hända nåt.

    Anna-karin

  • En helt ok vardagsrätt som vi kan äta flera gånger. Saknade dock lite grönsaker... Kanske skulle haft böngroddar i.

    Katrine

  • Jag tyckte att det var gott. Jag rev även i färsk ingefära och pressade i vitlöksklyftor i såsen för att lyfta den lite mer. Det är alltid gott med sås och för att den inte bara ska smaka sött passar ingefäran väl in.

    Anna

Näringsvärde per portion

Energi1897 KJ / 454 kCal
Fett6 g
Salt4 g
Kolhydrater57 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Chicken teriyaki med gurka
    Betyg 4.1 av 5.59 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Thaigryta med kyckling och ris
    Betyg 3.5 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fisk i paneng curry med minimajs
    Betyg 3.7 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Teriyakikyckling med minimajs
    Betyg 3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklinggryta med minimajs
    Betyg 4.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad