Kyckling shawarma - kycklingkebab i ugn

Kyckling shawarma med strimlad kyckling är en variant av kycklingkebab som gärna serveras i pitabröd eller i en rulle av libabröd. Kycklingen ska ligga länge i marinaden med yoghurt och kryddor, så att det blir både mört och smakrikt. Blanda med grönsaker och laga sedan allt på en plåt i ugnen. Streetfood från Mellanöstern när den är som godast!

Ingredienser
4 portioner
Marinad
3 vitlöksklyftor
1/2 dl turkisk yoghurt
2 msk chilisås
2 msk vitvinsvinäger
2 msk citronsaft
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 msk shawarmakrydda
4 kycklingbröstfiléer (ca 500 g)
Grönsaker
2 röda eller gula paprikor
1 gul lök
1 msk olja
Till servering
liba- eller pitabröd
picklad gurka
toum vitlökssås
Gör så här
08:00:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion utan gurka, sallad och vitlökssås.
Energi1641 KJ / 393 kCal
Fett6 g
Salt1.2 g
Kolhydrater46 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer