Kyckling shawarma - kycklingkebab i ugn
Kyckling shawarma med strimlad kyckling är en variant av kycklingkebab som gärna serveras i pitabröd eller i en rulle av libabröd. Kycklingen ska ligga länge i marinaden med yoghurt och kryddor, så att det blir både mört och smakrikt. Blanda med grönsaker och laga sedan allt på en plåt i ugnen. Streetfood från Mellanöstern när den är som godast!
Ingredienser
Marinad
Grönsaker
Till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet, kryddblandningen och vitlökssåsen.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Näringsvärdet är beräknat per portion utan gurka, sallad och vitlökssås.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer