UNDER 45 MIN | Medel

Kyckling satay

Klassisk thailändsk kycklingrätt som passar alla. Ett friskt recept med lite riv i- kycklingspett satay i jordnötssås med smak av ingefära och koriander. Testa även att grilla kycklingspetten! Jordnötssåsen kan serveras både varm och kall.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklinglårfilén i tärningar, ca 1x1 cm. Skala och riv ingefäran. Blanda den, kryddor, råsocker, olja och fisksås i en bunke. Lägg i kycklingtärningarna och blanda väl. Trä upp dem på spetten.
  2. Jordnötssås: Skala och riv vitlök och ingefära. Fräs vitlöken i oljan, tillsätt ingefäran och fräs med ca 30 sekunder. Rör ner sambal oelek, socker och vatten och låt koka sakta ca 10 minuter. Tillsätt jordnötter och soja, koka upp och mixa såsen. Smaka av med pressad limesaft och salt.
  3. Stek eller grilla spetten runt om ca 4 minuter. 
  4. Till servering: Servera kycklingspetten med ris, jordnötssås, lime och sallad.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fisksåsen.
Fri från ägg, gluten, sojaprotein, laktos och mjölkprotein.

Tips

Är du känslig mot jordnötter går det bra att byta ut de mot t ex cashewnötter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklinglårfilé eller kalkonfilé
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk mald koriander
  • 1 tsk råsocker
  • 3 msk olja
  • 2 tsk fisksås
  • 16 träspett
Jordnötssås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 1 msk olja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 dl salta jordnötter
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 lime
  • salt med jod
Till servering
  • ris
  • lime
  • sallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2986 kJ / 713 kCal