Kyckling satay
Klassisk thailändsk kycklingrätt som passar alla. Ett friskt recept med lite riv i- kycklingspett satay i jordnötssås med smak av ingefära och koriander. Testa även att grilla kycklingspetten! Jordnötssåsen kan serveras både varm och kall.
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklinglårfilé eller kalkonfilé
1 msk riven, färsk ingefära
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk mald koriander
1 tsk råsocker
3 msk olja
2 tsk fisksås
16 träspett
Jordnötssås
1 vitlöksklyfta
1 msk riven, färsk ingefära
1 msk olja
1 tsk sambal oelek
1 msk strösocker
3 dl vatten
1 1/2 dl salta jordnötter
1 msk japansk soja
1/2 lime
salt med jod
Till servering
ris
lime
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2986 KJ / 713 kCal
Fett35.3 g
Kolhydrater52.9 g
Protein44.3 g
Kommentarer
Den här bilden är snodd från en heeeelt annan maträtt. Såsen blev jättemörk och inte alls god. 0 poäng till detta recept vi blev jättebesvikna!
Linnéa
2020-06-06Hej igen Linnéa! Våra kockar har sett över receptet och vi har nu uppdaterat receptet med några justeringar i såsen. Hoppas att det smakar bättre nu! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-23Hej Linnéa! Tack för din kommentar och tråkigt att höra att ni inte tyckte om receptet. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-10Spetten var goda men såsen var sådär. Kändes lite fel med så mycket kinesisk soya. Min sås blev mycket mörkare än på bilden och smakade för mycket soya.
Sofie
2015-09-12