Kyckling satay

Klassisk thailändsk kycklingrätt som passar alla. Ett friskt recept med lite riv i- kycklingspett satay i jordnötssås med smak av ingefära och koriander. Testa även att grilla kycklingspetten! Jordnötssåsen kan serveras både varm och kall.

Ingredienser
4 portioner
600 g kycklinglårfilé eller kalkonfilé
1 msk riven, färsk ingefära
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk mald koriander
1 tsk råsocker
3 msk olja
2 tsk fisksås
16 träspett
Jordnötssås
1 vitlöksklyfta
1 msk riven, färsk ingefära
1 msk olja
1 tsk sambal oelek
1 msk strösocker
3 dl vatten
1 1/2 dl salta jordnötter
1 msk japansk soja
1/2 lime
salt med jod
Till servering
ris
lime
sallad
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på fisksåsen.
Fri från ägg, gluten, sojaprotein, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Är du känslig mot jordnötter går det bra att byta ut de mot t ex cashewnötter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2986 KJ / 713 kCal
Fett35.3 g
Kolhydrater52.9 g
Protein44.3 g
Kommentarer
Den här bilden är snodd från en heeeelt annan maträtt. Såsen blev jättemörk och inte alls god. 0 poäng till detta recept vi blev jättebesvikna!
Linnéa
2020-06-06Hej igen Linnéa! Våra kockar har sett över receptet och vi har nu uppdaterat receptet med några justeringar i såsen. Hoppas att det smakar bättre nu! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-23Hej Linnéa! Tack för din kommentar och tråkigt att höra att ni inte tyckte om receptet. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-10Spetten var goda men såsen var sådär. Kändes lite fel med så mycket kinesisk soya. Min sås blev mycket mörkare än på bilden och smakade för mycket soya.
Sofie
2015-09-12