Gyllene havsspett

2
1
Gyllene havsspett

Förgyll fredagskvällen och bjud dina gäster på detta lyxiga, gyllene havsspett. Det går utmärkt att förbereda kvällen innan och går dessutom snabbt att tillaga. Laxen och pilgrimsmusslorna blir en utmärkt kombination med de smakrika kryddorna.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Gyllene havsspett

Ingredienser

6 portioner
500 g laxfilé i tärningar
200 g tinade pilgrimsmusslor
75 g rumsvarmt smör
1 tsk gurkmeja
1 msk hackad, färsk timjan
2 krm salt
1 msk ströbröd
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl torrt mousserande vin
1 stor tomat
1/2 dl persiljeblad
1 krm vitpeppar
träspett (ca 15 cm långa)

För alla

Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och använd mjölkfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och ströbröd.
Gör äggfri: använd ströbröd fritt från ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Jenny

2012-02-22

Vi tog mycket mera tomater andra upplagningen, och serverade med en sallad av broccoli, sockerärter, haricot verts och ruccola. Till det rostat lantbröd och resten av vinet. Det blir kalasgott!