Gyllene havsspett
Förgyll fredagskvällen och bjud dina gäster på detta lyxiga, gyllene havsspett. Det går utmärkt att förbereda kvällen innan och går dessutom snabbt att tillaga. Laxen och pilgrimsmusslorna blir en utmärkt kombination med de smakrika kryddorna.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011
Ingredienser
6 portioner
500 g laxfilé i tärningar
200 g tinade pilgrimsmusslor
75 g rumsvarmt smör
1 tsk gurkmeja
1 msk hackad, färsk timjan
2 krm salt
1 msk ströbröd
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl torrt mousserande vin
1 stor tomat
1/2 dl persiljeblad
1 krm vitpeppar
träspett (ca 15 cm långa)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Vi tog mycket mera tomater andra upplagningen, och serverade med en sallad av broccoli, sockerärter, haricot verts och ruccola. Till det rostat lantbröd och resten av vinet. Det blir kalasgott!
Jenny
2012-02-22