Gyllene havsspett

Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Gyllene havsspett

Förgyll fredagskvällen och bjud dina gäster på detta lyxiga, gyllene havsspett. Det går utmärkt att förbereda kvällen innan och går dessutom snabbt att tillaga. Laxen och pilgrimsmusslorna blir en utmärkt kombination med de smakrika kryddorna.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Gyllene havsspett

Ingredienser

6 portioner
500 g laxfilé i tärningar
200 g tinade pilgrimsmusslor
75 g rumsvarmt smör
1 tsk gurkmeja
1 msk hackad, färsk timjan
2 krm salt
1 msk ströbröd
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl torrt mousserande vin
1 stor tomat
1/2 dl persiljeblad
1 krm vitpeppar
träspett (ca 15 cm långa)

Gör så här

00:04:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Vi tog mycket mera tomater andra upplagningen, och serverade med en sallad av broccoli, sockerärter, haricot verts och ruccola. Till det rostat lantbröd och resten av vinet. Det blir kalasgott!

    Jenny

Testa liknande recept

  • Biff med kryddressing
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pilgrimsmusslor på spett
    Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grilla pilgrimsmusslor
    Betyg 3.1 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pilgrimsmusslor på spenatbädd
    Betyg 3.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomat- och pilgrimstartar
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad