Kyckling pad thai

Pad thai är en älskad klassiker från thairestaurangen, fylld av härliga smaker! Sötma, hetta, syrlighet och sälta i perfekt balans. Laga pad thai hemma med nudlar, kyckling, purjolök, böngroddar, morot och vitkål.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Ingredienser
4 portioner
Nudlar
180 g risnudlar
2 msk neutral olja
2 vitlöksklyftor
100 g purjolök
100 g morot
100 g vitkål
350 g kycklingfiléer
1 msk ättiksprit (12 %)
2 msk konc kycklingfond
3/4 dl ostronsås
2 msk kinesisk soja
1 msk asiatisk fisksås
2 msk strösocker
4 msk neutral olja
2 stora ägg
2 dl krossade osaltade jordnötter
150 g färska böngroddar
Gör så här
00:03:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3337 KJ / 797 kCal
Fett42 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
41 stTyckte den blev alldeles för salt!
Jeanette
Jag har alltid älskat denna maträtt o vart man är i världen o äter den så smakar den olika. Men den har var riktigt bra kan verkligen rekommenderas. Ursäkta uttrycket. Satan vad gott
Jonas
Jag lagade en ny rätt (phad thai) och hela familjen var nöjda. Det är ett oerhört gott betyg 👍
Lina
Mkt gott vill man ha mer hätta bara tillsätta lite chili. 🌶️
Maria
Jättegott
Jennie
Ett måste till denna rätt är lime, lägg i böngroddarna tillsammans med nudlarna. Skippade vitkålen o hade i färska champinjoner istället. Istället för ättika använda jag risvinäger.
Carina
Supergott
Izabela
Så gott!
Susanne
Supergott
Ulrika
Sjukt gott! Blir fler gånger.👍
Ulla