Thailändska nudlar
Thailändska nudlar tillagas av äggnudlar, lök, broccoli, fisksås och kinakål. Nudelmixen wokas och serveras sedan med grovhackade jordnötter och färska korianderblad.
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
4 - 5 schalottenlökar
2 morötter
2 broccolistånd
1 msk olja
1 paket risnudlar eller äggnudlar (à ca 200 g)
2 msk socker
3 msk juice av pressad citron
1 msk vinäger
3 msk fisksås
1 - 2 dl grovstrimlad kinakål
soja
ev 1 - 2 vispade ägg
Garnering
3 msk grovhackade jordnötter
färsk koriander
citron- och limeklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Om man vill ha den här vegetariska rätten vegetarisk kan man ju byta ut fisksåsen till en vegetarisk buljong.
Adam
2005-12-27