Thailändska nudlar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Thailändska nudlar

Thailändska nudlar tillagas av äggnudlar, lök, broccoli, fisksås och kinakål. Nudelmixen wokas och serveras sedan med grovhackade jordnötter och färska korianderblad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka vitlök och schalottenlök. Skala och skär morötter i tunna slantar. Ansa och dela broccolin i små buketter.
  2. Hetta upp oljan i en wok och stek vitlök och schalottenlök på låg värme. Tillsätt morot och broccoli. Koka under tiden nudlarna knappt mjuka enligt förpackningens anvisning.
  3. Tillsätt socker, citronjuice, vinäger och fisksås. Låt nudlarna rinna av. Tillsätt dem tillsammans med kinakålen, rör om. Smaka av med soja.
  4. Nu kan man ev skjuta det wokade åt sidan, hälla i lite mer olja och tillsätta de vispade äggen. Rör om lätt när de börjar stelna och blanda med nudlarna.
  5. Garnering: Garnera ev med jordnötter och korianderblad. Servera med citron- eller limeklyftor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 schalottenlökar
  • 2 morötter
  • 2 broccolistånd
  • 1 msk olja
  • 1 paket risnudlar eller äggnudlar (à ca 200 g)
  • 2 msk socker
  • 3 msk juice av pressad citron
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk fisksås
  • 2 dl grovstrimlad kinakål
  • soja
  • ev 2 vispade ägg
Garnering
  • 3 msk grovhackade jordnötter
  • färsk koriander
  • citron- och limeklyftor
Lägg till i inköpslistan