Kyckling- och tomatsoppa
Ett snabblagat och gott recept på kycklingsoppa med smak av curry. Den härliga soppan gör du av bland annat kyckling, äpple, lök och grädde. Passar barn såväl som vuxna!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2011
Ingredienser
4 portioner
450 g kycklinglårfilé
1 rött äpple
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
1 msk curry
2 förp passerade tomater (à 500 g)
1 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tärningar grönsaksbuljong eller fond (2 tärningar motsvarar 3 msk fond)
1 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1468 KJ / 350 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater19 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott och mättande! Kör ett paket passerade tomater, ökar lite på vattnet och grädden istället. Mums!
Sofia
2024-10-15Det här har blivit mitt go-to-recept för comfort food i form av soppa. Jag tycker den blir ännu bättre av att byta ut kycklinglåren till kycklingbröst, gul lök till röd och öka på mängden äpplen och curry rejält.
Moa
2024-10-10Den här soppan var jätte god 😋
Ulrika
2024-09-19