Kyckling- och salsicciagryta med örter

26
1
Kyckling- och salsicciagryta med örter

En lättlagad, örtig och väldoftande gryta med kyckling, salta oliver och mustig salsicciakorv. Det brynta köttet får puttra i den smakrika och gräddiga såsen tills smakerna gift sig. Strö över nymalet svartpeppar och små rosmarin- och timjansblad och avnjut grytan med nykokt ris och en persiljemarinerade champinjoner. Smaklig måltid.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2017

Kyckling- och salsicciagryta med örter

Ingredienser

4 portioner

Gryta

1
rödlök
240 g
salsiccia
300 g
strimlad kycklingfilé
1 msk
olja
-
salt och peppar
5 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk
timjan
1 tsk
rosmarin
1 msk
vitvinsvinäger
1
förp oliver med pimiento (à 140 g)
1 1/2 msk
majsstärkelse
2 dl
vispgrädde
4
port ris eller annat gryn

Sallad

1/2
kruka persilja
250 g
champinjoner
1 msk
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korv och buljong. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Skär champinjonerna i kvartar, stek dem och vänd ner i grytan.

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentar

Margareta

2017-01-11

Maken råkade hälla grytkryddor över salladen och bestämde att köra ihop allt i samma gryta - blev toppengott!

Näringsvärde per portion

Energi 3142 KJ / 751 kCal
Fett 40.4 g
Salt 6.62 g
Kolhydrater 57 g
Protein 38.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept