Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Örtig korvgryta med tomat och oliver

Denna fantastiska och färgsprakande korvgryta gör du enkelt av bland annat god vårlökskorv, oliver, tomat och lök. Grytan smaksätts med rosmarin, timjan och persilja som sedan serveras med den nykokta pastan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Skiva korven. Stek löken och korven i olivoljan i en stekpanna. Lägg över i en kastrull.
  3. Tillsätt örter, oliver, tomater, vatten och smulad buljongtärning. Låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka persiljan och vänd ner i grytan. Servera med pastan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna farfalle
  • 1 gul lök
  • 2 förp vårlökskorv (à 240 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 140 g gröna oliver med pimiento
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning kycklingbuljong eller motsvarande mängd kycklingfond
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2892 kJ / 692 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept