Örtig korvgryta med tomat och oliver
Denna fantastiska och färgsprakande korvgryta gör du enkelt av bland annat god vårlökskorv, oliver, tomat och lök. Grytan smaksätts med rosmarin, timjan och persilja som sedan serveras med den nykokta pastan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna farfalle
1 gul lök
2 förp vårlökskorv (à 240 g)
1 msk olivolja
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
140 g gröna oliver med pimiento
1 burk hela tomater (à 400 g)
2 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong eller motsvarande mängd kycklingfond
salt
peppar
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2892 KJ / 692 kCal
Fett32 g
Salt5.95 g
Kolhydrater62 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Barnen tyckte det var upprepning på förra veckans maträtt men den var inte lika stark! Men var ingen favorit o kommer nog inte bli
Angelika
2014-10-31Den här var verkligen inte bra. Det lät rätt gott med "vårlökskorv", men när man väl smakar på den så ångrar man att man inte gjorde något annat istället.
Anders
2014-10-29