Schnitzel provençale

11
0
Schnitzel provençale

Saftig skinkschnitzel ackompanjeras av välsmakande råvaror som lök, zucchini, tomat, kronärtskockshjärtan och oliv. Stek grönsakerna i olivolja och smaksätt med matlagningsvin, rosmarin, salt och peppar. Den rika smakkombinationen är otroligt lyckad!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2014

Schnitzel provençale

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
zucchini
1 msk
olivolja
2
tomater
1
burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
1/2 dl
svarta oliver
1 dl
vitt matlagningsvin
1 tsk
rosmarin
-
salt och peppar
600 g
skinkschnitzel
1 msk
smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2862 KJ / 684 kCal
Fett 27 g
Salt 4.53 g
Kolhydrater 68 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept