Schnitzel provençale
Saftig skinkschnitzel ackompanjeras av välsmakande råvaror som lök, zucchini, tomat, kronärtskockshjärtan och oliv. Stek grönsakerna i olivolja och smaksätt med matlagningsvin, rosmarin, salt och peppar. Den rika smakkombinationen är otroligt lyckad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 msk olivolja
2 tomater
1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
1/2 dl svarta oliver
1 dl vitt matlagningsvin
1 tsk rosmarin
salt
peppar
600 g skinkschnitzel
1 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2862 KJ / 684 kCal
Fett27 g
Salt4.53 g
Kolhydrater68 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer