Schnitzel provençale

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
0
Schnitzel provençale

Saftig skinkschnitzel ackompanjeras av välsmakande råvaror som lök, zucchini, tomat, kronärtskockshjärtan och oliv. Stek grönsakerna i olivolja och smaksätt med matlagningsvin, rosmarin, salt och peppar. Den rika smakkombinationen är otroligt lyckad!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2014

Schnitzel provençale

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 msk olivolja
2 tomater
1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
1/2 dl svarta oliver
1 dl vitt matlagningsvin
1 tsk rosmarin
salt
peppar
600 g skinkschnitzel
1 msk smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2862 KJ / 684 kCal
Fett27 g
Salt4.53 g
Kolhydrater68 g
Protein37 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta med kronärtskockor, vitt vin och pecorino
Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tortiglioni med salsiccia, kronärtsskockor och rosmarin
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm sallad på marinerade kronärtskockor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Röra på kronärtskockshjärtan
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marinerade kronärtskockshjärtan med pastrami
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräm på inlagd kronärtskocka
Betyg 3.3 av 5.
67 personer har röstat
Under 15 min att tillaga