Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Schnitzel provençale

Saftig skinkschnitzel ackompanjeras av välsmakande råvaror som lök, zucchini, tomat, kronärtskockshjärtan och oliv. Stek grönsakerna i olivolja och smaksätt med matlagningsvin, rosmarin, salt och peppar. Den rika smakkombinationen är otroligt lyckad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär zucchinin i bitar. Stek den i olivoljan i en stekpanna tills den får lite färg. Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare någon minut.
  3. Skär tomaterna och skockorna i tärningar och blanda det och oliverna med grönsakerna i stekpannan. Häll på vinet, krydda med rosmarin, salt och peppar, låt koka ca 5 minuter.
  4. Grilla schnitzeln eller stek den i matfettet i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
  5. Servera schnitzeln med ris och grönsaker.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 2 tomater
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
  • 1/2 dl svarta oliver
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 tsk rosmarin
  • salt och peppar
  • 600 g skinkschnitzel
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2862 kJ / 684 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept