Kyckling- och salsicciagryta med örter

Denna enkla och goda gryta innehåller både kyckling och salsiccia. Grädden står för det krämigare och i kombination med smakerna av timjan och rosmarin blir grytan riktigt smarrig. Till serveras ris och en härlig sallad av färska champinjoner, hackad persilja och en skvätt rödvinsvinäger.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2016

Ingredienser
4 portioner
Gryta
1 rödlök
240 g salsicciakorv
300 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
salt
peppar
5 dl kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 msk vitvinsvinäger
1 förp oliver med pimiento (à 140 g)
1 1/2 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
Sallad
1/2 kruka persilja
250 g champinjoner
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
Till servering
4 port nykokt ris eller annat gryn
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3142 KJ / 751 kCal
Fett40 g
Salt6.62 g
Kolhydrater57 g
Protein39 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
5 stGodaste på hela veckan. Kommer att laga detta fler gånger, men kanske med choritzo istället för salsiccia.
Åsa
Väldigt gott enligt oss vuxna, kändes lite lyxigt och fest-likt. Champinjonsalladen var försvinnande god och kommer helt klart göras fler gånger!
Jennie
Va helt ok.
Marika
Detta blev ingen favorit öht. En person av fyra tyckte om den.
Cecilia
Varför så många ingredienser och smaker? Både kyckling och korv, där kycklingen knappt smakades. Gillar mera enkelhet i matlagningen och "rena" smaker. Det känns helt tokigt att blanda korv med kyckling när vi bör äta mindre rött kött
Eva