Kyckling- och rotfruktspytt

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
2
Kyckling- och rotfruktspytt

En pytt i panna på nytt vis får du genom att använda kyckling och rotfrukter, en strålande sammanslagning av nyttigheter. Den tärnade kycklingfilén serverar du på sidan av pytten med rotfrukterna och en äggula i kopp.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Kyckling- och rotfruktspytt

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

500 g  potatis
2   morötter
1   bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 200 g)
smör till stekning
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Kyckling

2   gula lökar
4   kycklingfiléer (4 st motsvarar ca 500 g)
smör till stekning
1/2 tsk  salt
1/2 krm  svartpeppar

Till servering

4   äggulor
finhackad persilja
ev fransk senap
ev lätt crème fraiche

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: uteslut ägggulorna och bjud en klick crème fraiche i stället.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfritt matfett eler olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Mumsigt och mättande. Bra att krydda lite extra med 1-2 tsk timjan,

Ann-sofie

2007-09-02

nyttig och mycket god mättande rätt

Eric

2006-09-24

Testa liknande recept

Höstgryta med korv
Betyg 2.4 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
BBQ-kyckling med äppel- och sellerisallad
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Selleripuré med philadelpia och örter
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokt hummer med majonnäs á la oliv
Betyg 2.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sellerisallad
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Waldorfsallad
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga