Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling- och rotfruktspytt

En pytt i panna på nytt vis får du genom att använda kyckling och rotfrukter, en strålande sammanslagning av nyttigheter. Den tärnade kycklingfilén serverar du på sidan av pytten med rotfrukterna och en äggula i kopp.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rotfrukter: Skala potatis och rotsaker. Skär det i tärningar.
  3. Bryn rotfrukterna i smör i en stekpanna. Lägg över i en långpanna.
  4. Krydda med salt och peppar. Stek i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  5. Kyckling: Skala och hacka löken. Skär kycklingen i tärningar.
  6. Stek löken mjuk i smör utan att den tar färg. Ta upp den och håll den varm.
  7. Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek den i smör i stekpannan i 3-5 minuter.
  8. Lägg upp kyckling, lök och rotfrukterna var för sig.
  9. Servera äggulorna i äggkoppar och låt var och en blanda vid bordet. Strö över persilja.
  10. En klick fransk senap, ev blandad med lättcrème fraiche, passar att servera till.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: uteslut ägggulorna och bjud en klick crème fraiche i stället.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfritt matfett eler olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
Rotfrukter
  • 500 g potatis
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 200 g)
  • smör till stekning
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Kyckling
  • 2 gula lökar
  • 4 kycklingfiléer (4 st motsvarar ca 500 g)
  • smör till stekning
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
Till servering
  • 4 äggulor
  • finhackad persilja
  • ev fransk senap
  • ev lätt crème fraiche
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?