Sellerisallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sellerisallad

Du får snabbt till en fräsch sallad genom att blanda syrlig gräddfil med senap, persilja samt salt och peppar. Riv selleri och äpplen, pressa citronjuice innan det blandas med gräddfilsröran. Toppa med vackra valnötter!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och strimla/riv sellerin grovt. Häll på lite citronjuice så att den inte mörknar.
  2. Dela, kärna ur och strimla äpplena tunt.
  3. Blanda gräddfil, senap, persilja, salt och peppar. Rör i selleri, äpple och valnötskärnor (spara ev några till dekoration).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g oskalad rotselleri
  • 2 msk pressad citronjuice
  • 2 äpplen
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • salt och peppar
  • 1 dl valnötskärnor
Lägg till i inköpslistan