BBQ-kyckling med äppel- och sellerisallad
Känner du att du vågar dig på en mer avancerad rätt ska du testa den här BBQ-kycklingen. Äppel- och sellerisalladen sveps in i en svindlande god sås gjord på cheddarost, crème fraiche och mjölk och har en stingig smak av söt senap.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006
Ingredienser
4 portioner
BBQ-kyckling
4 färska kycklingfiléer (4 kycklingfiléer motsvarar ca 600 g)
1 flaska rökig barbequesås (à ca 250 ml)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Äppel- och sellerisallad
300 - 400 g rotselleri eller palsternacka
ca 2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 dl riven lagrad cheddarost
1 dl lätt crème fraiche
1/2 dl mjölk
1 msk söt senap
salt
peppar
1 rödlök
1 - 2 äpplen
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 huvud romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1970 KJ / 470 kCal
Fett24 g
Kommentarer
jätte gott.Jag är en kock och rekomendera detta recept för middag fester billigt och gott.
Shahzad
2007-03-13Jag är inte någon större älskare av kyckling. Men detta...... var något i en klass för sig. Vilken sallad! Jag utökade osten en aning, och andvänder även dressingen till sallad till andra maträtter. Detta kan jag rekomdendera.
Ulla britt
2006-06-19Jättegott! Vi ökade på salladen lite och skippade potatisen. Funkade kanon.
Ulla-britt
2006-05-20