Kyckling och rostad pumpa med hasselnötter
De möra kycklingfiléerna bryns och grillas i ugnen tillsammans med morötter och butternutpumpa. Kycklingen toppas med hackade hasselnötter som ger rätten en fin textur. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2020
Ingredienser
4 portioner
Pumpa
ca 1 kg butternutpumpa
3 morötter
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt
peppar
Sås
1/2 kruka timjan
1/2 apelsin
2 dl crème fraiche
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 msk olivolja
50 g hackade hasselnötter
Tillbehör
65 g babyspenat
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Blanda spenaten med pressad apelsinsaft och olja, salta och peppra.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2318 KJ / 554 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater19 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer