Kyckling med rostad pumpa och hasselnötter
Här paras kyckling ihop med rostad pumpa i en höstlig rätt som värmer när mörkret kryper sig på. Pumpa är söt och krämig och påminner om sötpotatis. Alltså ett perfekt komplement till den knaperstekta kycklingen, som tillsammans med en frisk apelsincrème fraiche bildar en riktigt läcker måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016
Ingredienser
4 portioner
Pumpa
1 butternutpumpa (à ca 1 kg)
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt
peppar
4 kycklingfiléer
Gryn
4 port quinoa eller annat gryn
grönsaksbuljong (tärning eller fond)
Sås
1/2 kruka timjan
1/2 apelsin
2 dl crème fraiche
Grönsaker
2 morötter
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 påse babyspenat (à 65 g)
1 msk pressad apelsinsaft
2 msk olivolja
Till servering
1 dl skalade hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2670 KJ / 637 kCal
Fett29 g
Salt2.7 g
Kolhydrater46 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Isabel! Vi hade skrivit fel, det ska vara apelsinsaft, vilket vi nu har rättat till. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-09-26Ska det vara citron- eller apelsinsaft blandat med grönsakerna? Receptet anger apelsin och ingredienslistan citron.
Isabel
2017-09-24Rostad pumpa har verkligen blivit en favorit. Så gott med den krispiga moroten och spenaten. Hoppade dock över apelsin som jag inte gillar i mat. En riktig fullträff!
Agneta
2016-09-24