Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med rostad pumpa och hasselnötter

Här paras kyckling ihop med rostad pumpa i en höstlig rätt som värmer när mörkret kryper sig på. Pumpa är söt och krämig och påminner om sötpotatis. Alltså ett perfekt komplement till den knaperstekta kycklingen, som tillsammans med en frisk apelsincrème fraiche bildar en riktigt läcker måltid.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Pumpa: Dela pumpan och skrapa bort kärnorna med en sked. Skär den i ca 3 cm tunna klyftor och lägg på en plåt. Blanda pumpan med pressad vitlök, hälften av olivoljan, salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Bryn kycklingfiléerna i resten av olivoljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg dem på plåten och låt steka med pumpan när det återstår ca 10 minuter av pumpans tid eller tills filéernas innertemperatur är 70˚C.
  4. Gryn: Koka grynen enligt anvisningen på förpackningen men med buljong istället för vatten.
  5. Sås: Repa av timjanbladen. Riv det yttersta skalet av apelsinen. Blanda apelsinskal och timjan med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  6. Grönsaker: Skala morötterna och hyvla dem tunt till långa remsor med mandolin eller osthyvel. Ansa och skiva salladslökarna tunt.
  7. Blanda morötter, salladslök och spenat med apelsinsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Blanda dem med pumpan.
  8. Till servering: Servera kycklingen med gryn, grönsaker, sås och hasselnötter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Rosta gärna hasselnötterna i stekpanna. Det förhöjer smaken.

Ingredienser

Portioner: 4
Pumpa
  • 1 butternutpumpa (à ca 1 kg)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 4 kycklingfiléer
Gryn
  • 4 port quinoa eller annat gryn
  • grönsaksbuljong (tärning eller fond)
Sås
  • 1/2 kruka timjan
  • 1/2 apelsin
  • 2 dl crème fraiche
Grönsaker
  • 2 morötter
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • 1 msk pressad apelsinsaft
  • 2 msk olivolja
Till servering
  • 1 dl skalade hasselnötter
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3225 kJ / 771 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept