Curryrostad butternutpumpa och pärlcouscous med tranbär

4
1 Klimatsmart
Curryrostad butternutpumpa och pärlcouscous med tranbär

Hösten är den perfekta pumpatiden! Här har du curryrostad butternutpumpa som blir härligt smakrik och mjuk efter bara en kvart i ugnen. Den lite annorlunda pärlcouscousen passar utmärkt till, och är ett lite matigare alternativ mot vanlig. Smaksätt med salladslök, babyspenat och torkade tranbär och du har en riktigt mysig hösträtt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2019

Curryrostad butternutpumpa och pärlcouscous med tranbär

Ingredienser

4 portioner
1
butternutpumpa (à ca 1 kg)
2 msk
olivolja
1 msk
honung
2 tsk
curry
3 dl
pärlcouscous
100 g
pecannötter
1
förp salladslök (à 125 g)
1
förp babyspenat (à 65 g)
1 dl
torkade tranbär (1 dl motsvarar ca 75 g)
-
salt
-
peppar
2 dl
matyoghurt
2 tsk
dijonsenap

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller byt ut mot quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Koka gärna couscousen med lite grönsaksfond.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Göran

2019-02-25

Tragisk rätt, som dessutom inte mättar för fem öre

Näringsvärde per portion

Energi 2848 KJ / 681 kCal
Fett 29 g
Salt 2 g
Kolhydrater 82 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept