Curryrostad butternutpumpa och pärlcouscous med tranbär
Hösten är den perfekta pumpatiden! Här har du curryrostad butternutpumpa som blir härligt smakrik och mjuk efter bara en kvart i ugnen. Den lite annorlunda pärlcouscousen passar utmärkt till, och är ett lite matigare alternativ mot vanlig. Smaksätt med salladslök, babyspenat och torkade tranbär och du har en riktigt mysig hösträtt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2019
Ingredienser
4 portioner
1 butternutpumpa (à ca 1 kg)
2 msk olivolja
1 msk honung
2 tsk curry
3 dl pärlcouscous
100 g pecannötter
1 förp salladslök (à 125 g)
1 förp babyspenat (à 65 g)
1 dl torkade tranbär (1 dl motsvarar ca 75 g)
salt
peppar
2 dl matyoghurt
2 tsk dijonsenap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2848 KJ / 681 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater82 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tyckte att det var både gott och mättande, för att väga upp den tidigare kommentaren här. Dock tyckte jag att dijonyoghurten också behövde lite honung när den ändå var framme. I övrigt avvek jag från receptet genom att använda den couscous jag hade hemma.
Fredrik
2023-11-02Tragisk rätt, som dessutom inte mättar för fem öre
Göran
2019-02-25