Italienska kycklingköttbullar i gräddig sås
Låt örtig basilika och smakrik vitlök sätta smak på saftiga kycklingköttbullar som serveras med en krämig gräddsås med havregrädde, soltorkade tomater, spenat och fräsch citron. Avnjut dessa italienska köttbullar tillsammans med valfritt gryn, ris eller pasta.
Samarbete med:
Oatly
Ingredienser
4 portioner
1 ägg
1 1/2 dl panko eller ströbröd
1 riven vitlöksklyfta
1 dl hackad färsk basilika
1 tsk salt
500 g kycklingfärs
2 msk olja
5 dl Oatly iMat eller havrebaserad matlagningsgrädde
1/2 kycklingbuljongtärning
1 1/2 msk tomatpuré
1 dl hackade soltorkade tomater
1/2 tsk chiliflakes
1 msk finrivet citronskal
1 - 2 msk färskpressad citronjuice
65 g färsk bladspenat
salt
svartpeppar
Serveringsförslag
valfritt gryn, ris eller pasta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi2502 KJ / 598 kCal
Fett36 g
Salt6 g
Kolhydrater27 g
Protein40 g
Kommentarer
Mycket gott! Jag tänker prova med lite stekt bacon som smakbrytning nästa gång.Det finns mycket att prova till...
Monica
2024-12-15Supergod! Och nästan ännu godare dagen efter!
Hanna
2024-12-12Det var jättegott!
Hanna
2024-12-11