Italienska kycklingköttbullar i gräddig sås
Låt örtig basilika och smakrik vitlök sätta smak på saftiga kycklingköttbullar som serveras med en krämig gräddsås med havregrädde, soltorkade tomater, spenat och fräsch citron. Avnjut dessa italienska köttbullar tillsammans med valfritt gryn, ris eller pasta.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
4 portioner
1 ägg
1 1/2 dl panko eller ströbröd
1 riven vitlöksklyfta
1 dl hackad färsk basilika
1 tsk salt
500 g kycklingfärs
2 msk olja
5 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1/2 kycklingbuljongtärning
1 1/2 msk tomatpuré
1 dl hackade soltorkade tomater
1/2 tsk chiliflakes
1 msk finrivet citronskal
1 - 2 msk färskpressad citronjuice
65 g färsk bladspenat
salt
svartpeppar
Serveringsförslag
valfritt gryn, ris eller pasta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2502 KJ / 598 kCal
Fett36 g
Salt6 g
Kolhydrater27 g
Protein40 g
Kommentarer
Älskar verkligen denna rätt!! 👌🏼🫶🏼
Josefin
2024-04-28Absolut en ny favorit
Kristina
2024-03-06Mycket god rätt. Och enkel. Barnen älskade den
Anna-clara
2024-01-14