Italienska kycklingköttbullar i gräddig sås

Låt örtig basilika och smakrik vitlök sätta smak på saftiga kycklingköttbullar som serveras med en krämig gräddsås med havregrädde, soltorkade tomater, spenat och fräsch citron. Avnjut dessa italienska köttbullar tillsammans med valfritt gryn, ris eller pasta.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Ingredienser
4 portioner
1 ägg
1 1/2 dl panko eller ströbröd
1 riven vitlöksklyfta
1 dl hackad färsk basilika
1 tsk salt
500 g kycklingfärs
2 msk olja
5 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1/2 kycklingbuljongtärning
1 1/2 msk tomatpuré
1 dl hackade soltorkade tomater
1/2 tsk chiliflakes
1 msk finrivet citronskal
1 - 2 msk färskpressad citronjuice
65 g färsk bladspenat
salt
svartpeppar
Serveringsförslag
valfritt gryn, ris eller pasta
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd av vetestärkelse, glutenfri växtbaserad grädde och glutenfritt serveringsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2502 KJ / 598 kCal
Fett36 g
Salt6 g
Kolhydrater27 g
Protein40 g
Kommentarer
SÅ himla gott! Följde receptet förutom att jag tog vanlig grädde. Fick också ha i lite mjölk i köttbullesmeten eftersom ströbröd + ägg bara blir en hård massa och som blir som klumpar i smeten. Åt med risoni.
Jeny
2023-12-02Väldigt gott. Följde tipsen och la till något mer vitlök, följde annars kryddningen i receptet. Använde vispgrädde jag hade i kylen - väldigt gräddigt och gott. Citronsaft och zest gjorde så att det inte blev allt för kraftig känsla. Funkar även att bjuda på. Det här receptet hamnar i Det här gör vi igen-mappen.
Jill
2023-11-27Jättegott! 😃
Julia
2023-11-27