Kyckling- och parmesanbullar med marinerad zucchini

Kyckling- och parmesanbullar med marinerad zucchini tar den där Lady och Lufsen-tallriken till en ny nivå. Här får köttbullarna, med mycket smak av parmesan, koka i en gräddig sås vilket blir extra gott tillsammans med den syrliga zucchinsalladen.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2025

Ingredienser
4 portioner
Zucchini
1 citron (1 msk saft och rivet skal, för 4 port)
1 zucchini (à ca 300 g)
2 msk pumpakärnor
1 msk olivolja
salt
peppar
Pasta
4 portioner pasta
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 kruka bladpersilja
Kyckling- och parmesanbullar
500 g kycklingfärs
1 dl rostad lök
1 ägg
2 dl riven parmesan (+ extra till servering)
1/2 tsk salt
1 krm chiliflakes
1 msk olivolja
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 kycklingbuljongtärning
1 dl pastavatten
Gör så här
00:07:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3134 KJ / 747 kCal
Fett35 g
Salt2.8 g
Kolhydrater58 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stMycket gott både en onsdag, fredag och att bjuda på!
Anna
Den här var otroligt god! Även jätteenkel att laga! God som matlåda, men hade i lite extra grädde för mer krämighet då.
Isabelle
Förbaskat gott! Tar gärna lite mer ciliflakes nästa gång.
Hillevi
Kul recept med både citronskal och rostad lök där man inte är van! Men jag hade nog gärna sätt att beskrivningen av tillagningen finputsades lite. Till exempel kan man ju blanda till vinegrätten så att ingredienserna fördelas bättre på zucchinin. Sen hade jag nog gärna sett att det förtydligades vilka ingredienser som ska vara till bullarna och vad som ska vara till såsen. Jag själv råkade hälla i en massa grädde i bunken som kycklingen skulle blandas i (eftersom det brukar vara grädde i köttbullar) så det blev ett fasligt kladdande innan jag kom på banan igen. Och varför steka vitlöken i pastagrytan? Kan man inte göra såsen i samma panna man stekte kycklingbullarna i? Sen tycker jag nog att inte en dl pastavatten räcker men det är kanske smaksak? Den kommer ju reduceras ner i en väldig fart känns det som. Med detta sagt vill jag ändå nämna att min familj tyckte det var en kanongod rätt!
Emelie