Kycklingcurry med ris

Kyckling med curry är en snabb och enkel rätt som är guld värd under stressiga dagar. Med len kokosmjölk och en klick honung blir denna currygryta riktigt god. Servera gärna med färsk koriander och mango chutney till.

Gör så här
00:03:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3179 KJ / 756 kCal
Fett35 g
Salt4.5 g
Kolhydrater62 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
32 stHej, jag har samma problem som flera nedan. Hade också sparat ett annat recept och skulle gärna vilja ha det receptet skickat per mail. Tack! /Sara
Sara
Hej Sara och ni andra som saknar recept! Vad roligt att ni gillar och lagar våra recept. Ibland blir vi tvungna att städa upp i receptbanken, men vi slänger aldrig ett recept 🙂 Vi har nu valt att publicera receptet som Hanna refererade till men det har fått nytt namn, hoppas det är samma recept som ni andra efterfrågat. https://www.ica.se/recept/kycklingcurry-med-yoghurt-722625/ Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Hej! Jag har samma problem som Hanna och Tova och skulle också uppskatta om jag kunde få det gamla receptet skickat till mig per mail!:) det var en favorit❤️/Carl
Carl
Hej Carl! Jag kan tyvärr inte se din mejladress. Men är det https://www.ica.se/recept/kycklingcurry-med-yoghurt-722625/ du letar efter? Om inte så kontakta gärna vår kundservice med lite information och detaljer i receptet så ska vi försöka hjälpa dig. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Lät gott
Lise-lotte
Så gott 👌👌
Michelle
Hej! Har hittat det gamla receptet, skickar det här i textform om det är någon som fortfarande letar :) Kycklingcurry: En klassisk indisk gryta som får fin syra av yoghurten. Gör gärna dubbel sats eller mer och frys in så har du ett gäng middagar klara. Servera med ris. Gör så här: - Skär kycklingen i 2 cm stora bitar och lägg i en bunke. - Tillsätt curry, salt och peppar och blanda väl. Låt stå i kylen. - Skala och hacka lök och vitlök. - Stek kycklingen i hälften av oljan ca 3 minuter eller tills den är klar. - Ta upp kycklingen och lägg åt sidan. - Tillsätt resten av oljan i stekpannan. Fräs löken på låg värme tills den är lätt brynt, ca 5 minuter. - Tillsätt vitlök, ingefära, curry masala och tomatpuré och låt fräsa ytterligare 2 minuter. - Tillsätt vatten, låt koka upp, tillsätt kycklingen och koka på svag värme ca 10 minuter. - Ta grytan från värmen och rör ner yoghurten. - Smaka av med salt. Bjud med ris. Allergier: - Fri från gluten och ägg. - Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. - Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Ingredienser (4 Portioner) - 400 g kycklinglårfilé - 2 tsk curry - 1 1/2 tsk salt - 1 krm malen svartpeppar - 2 gula lökar - 4 vitlöksklyftor - 4 msk rapsolja - 2 msk riven ingefära - 1 1/2 msk garam masala - 2 msk tomatpuré - 2 1/2 dl vatten - 2 dl grekisk yoghurt (10 %) Till servering: kokt basmatiris Näringsvärde per portion: 2716 kJ / 647 kCal Klimatguide: 0,5 - 1,4 kg CO2e/portion
Jesper
Hej! Jag har samma problem som Hanna, alltså att jag hade sparat ett annat recept än detta. Receptet är exakt det Hanna har beskrivit, och jag hade uppskattat om jag också fick receptet skickat till mig då det är ett av mina favoritrecept 😭🙏
Tova
Random fråga kanske - men jag hade sparat receptet till en annan kycklingcurry som länk, och det var en av mina "standardrecept". Men idag när jag klickade på länken kom jag till detta recept istället - som definitivt är annorlunda. I receptet jag använt förut marinerade man först kycklingen i curry (+ salt och peppar), och sedan var det garam masala i själva såsen som krydda (det var även två gula lökar, tomatpuré och vatten i såsen). Man hade också grekisk yoghurt i på slutet (i själva grytan, inte något man hade bredvid vid servering). Jag är 100 % säker på att detta är ett ica-recept som existerat länge, men nu kan jag inte hitta det oavsett hur mycket jag googlar. Skulle vara så ledsamt att förlora ett favoritrecept (kanske kan jag återskapa det från minne...). Vet ni vart receptet har tagit vägen?
Hanna
Tack Hanna för din kommentar och för att du använder våra recept <3 Vi har gjort om lite bland recepten men tror jag hittat receptet du söker. Håll utkik efter mejlsvar från oss. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Alla i familjen tycker om receptet! Jag kombinerar detta med ett annat recept från Ica - och lägger till sambal och blomkål :)
Ilya
Följer man receptet rakt av så blir det väldigt klent och vattnigt - i alla fall med buljong och vatten, oklart med fond. Nog bättre att köra grädde eller liknande och snåla inte med kryddan
Isak
Gott och snabblagat.
Lars-emil