Kyckling- och grönsakspanna med rostad potatis och citronyoghurt

Ju fler färger på tallriken desto nyttigare, så spara inte på krutet när grönsakerna ska ner i pannan. Zucchini, paprika och tomater lyfter både kycklingen och den rostade potatisen. Toppa med en frisk citronyoghurt.

Ingredienser
4 portioner
Potatis
600 g delikatesspotatis
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
Citronyoghurt
1 citron
2 dl turkisk yoghurt (10 %)
Kyckling- och grönsakspanna
1 zucchini
1 rödlök
2 gula paprikor
2 tomater
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
600 g strimlad kycklingfilé
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2015 KJ / 483 kCal
Fett17 g
Salt0.5 g
Kolhydrater38 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
6 stJättegott och fräscht med mycket grönsaker. Kommer jag laga flera gånger, uppskattat av hela familjen,.
Elisabeth
Supergott och enkelt.
Carola
Detta är ett av mina absoluta favoritrecept. Jag brukar använda matyoghurt och kombinationen är så fantastiskt god att maten bara smälter i munnen! #Foodgasm
Rebecca