Kalkon- och äppellasagne
Har du ledsnat på traditionell lasagne? Här har du ett spännande och roligt recept på en lasagne med kalkon och äpple. Kalkon- och äppellasagnen har en skånsk anda och smakar himmelskt gott!
Ingredienser
4 portioner
Kalkon- och äppellasagne
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g kalkonfilé
1 msk smör
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 dl vispgrädde
1 hönsbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1/2 tsk timjan
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 äpplen
ca 12 st lasagneplattor
1 - 2 dl smulad getost (av chèvretyp)
1 burk grön sparris (à ca 250 g)
Getostsås
1 msk smör
5 msk vetemjöl
7 dl mjölk
ca 250 g getost (av chèvretyp)
2 1/2 krm salt
1 krm peppar
1 krm malen muskot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bytte getosten mot feta, 400 gram. Blev mycket gott!
Maria
2020-06-27Supergod. Är lycklig 2 matlådor till mig.
Pia
2020-02-29Hej Pia! Perfekt när god mat räcker till matlådan, dubbel njutning. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-03-02