Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kalkon- och äppellasagne

Har du ledsnat på traditionell lasagne? Här har du ett spännande och roligt recept på en lasagne med kalkon och äpple. Kalkon- och äppellasagnen har en skånsk anda och smakar himmelskt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Kalkon- och äppellasagne: Skala och finhacka lök och vitlök. Skär kalkonen i cm­-stora bitar.
  3. Fräs löken i smör ca 2 minuter. Lägg i kalkonen och låt den fräsa tills den fått lite färg.
  4. Tillsätt tomatkross, vispgrädde, buljongtärning, tomatpuré samt timjan, salt och peppar. Låt såsen småkoka på svag värme ca 20 minuter.
  5. Getostsås: Smält smör i en kastrull, vispa ner mjölet och tillsätt mjölken lite i taget. Låt såsen koka upp under omrörning och koka ca 5 minuter.
  6. Skär bort den yttersta kanten på getosten. Tillsätt den, delad i bitar, salt, peppar och muskotnöt.
  7. Låt såsen sjuda under omrörning tills osten har smält, 2-3 minuter.
  8. Dela, kärna ur och finhacka äpplena. Smörj en ugnssäker form. Varva ostsås, kalkonsås, lasagneplattor och äpplen. Börja och sluta med ostsås.
  9. Strö över osten och gratinera i ugn ca 25 minuter, tills lasagnen är mjuk och har fått fin färg.
  10. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten. Skär i sneda bitar och lägg på lasagnen när ca 5 minuter återstår.
  11. Servera med en fräsch sallad, gärna med lite strimlat äpple i.

Ingredienser

Portioner: 4
Kalkon- och äppellasagne
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g kalkonfilé
  • 1 msk smör
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 äpplen
  • ca 12 st lasagneplattor
  • 1 - 2 dl smulad getost (av chèvretyp)
  • 1 burk grön sparris (à ca 250 g)
Getostsås
  • 1 msk smör
  • 5 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • ca 250 g getost (av chèvretyp)
  • 2 1/2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm malen muskot
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer